Hur mycket olja lägger jag i min oljetank?

Det viktigaste uppgift oljan i bilen är att smörja de rörliga delarna i motorn, vilket gör att inga insättningar bygga upp och inget slitage eller rost ackumulerar som kan förkorta livslängden för en motor avsevärt. Moderna motorer är komplexa maskiner och kräver vanligen multigrade oljor som kan motstå värme och komma i syntet, mineral-och hybrid versioner. Dessa oljor uttjänt, dock, och en samvetsgrann fordonsägaren behöver veta hur man byter olja och hur mycket olja att använda. Olja Changing Times
p Det finns en skillnad mellan hur ofta du kan byta olja, och hur länge du kan vänta innan du ska byta olja. För att hålla ens en modern motor på topp skick, bör oljan kontrolleras och bytas ut varannan månad. Få människor väljer det här alternativet, men eftersom väntar den maximala tid sparar pengar. Det finns en myriad av olika nummer kastas runt för oljebyte intervall, baserat på över ett dussin faktorer, inklusive ålder av motorn, den modell av bilen, körsträckor, körvanor och många andra faktorer.

I slutändan är det nästan alltid bäst att kontrollera bruksanvisningen och se när tillverkaren föreslår oljebyte. De gjorde bilen, så de borde veta hur länge en fordonsägare kan vänta innan du byter olja. För den genomsnittliga modern bil, slutar det upp att vara ungefär en gång varje år eller så, kanske mer. Samma princip gäller för andra oljetankar runt huset, oavsett om de är i värmare eller gräsklippare: Kontrollera instruktionsboken för att se vad tillverkaren rekommenderar. Många ägare manualer kan hittas på nätet om du har förlorat ditt över tiden. Det finns många typer av oljor, inte bara i funktioner men i syfte
mängd olja

. Det finns marina oljor avsedda för båtar, diesel-orienterade oljor, oljor gjorda för mindre motorer som gas gräsklippare, och ett antal andra val. Först måste du se till att du har tillräckligt med olja (hållbarheten är vanligtvis runt fyra år) och rätt typ för oljetanken du fyller. När du lägger till ny olja, är det också klokt att byta oljefilter, eller har filtret ersatt av någon som vet hur.

Veta hur mycket olja du behöver lägga till är så enkelt som att titta på oljestickan. Nästan alla stora fordon kommer med en inbyggd mätstickan på olja tanklocket, men om de inte gör det kan du använda eller skapa en amatör oljestickan samt (om detta krävs erfarenhet för att ögongloben korrekta avläsningar). Mätstickan tas ut, rengöras, in i oljetanken, sedan dras ut för att se var oljan når på minnet. På traditionella mätstickor, kommer det att finnas två huvudlinjer: en för alltför låg, och den andra för full. Allt över hela linjen betyder att motorn har för mycket olja, vilket kan orsaka en rad problem.

Se till att motorn är kall och oljan har tid att lösa innan avläsningarna. Om oljenivån är under den "låga" linjen på mätstickan, bör du lägga till en liter olja, så kolla värdena igen. Om oljan ligger någonstans i mitten, kan du lägga till olja, men bara lite i tid så att du slipper att gå över hela märket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132472.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.