Hur man byter olja i en 2002 Toyota Camry

Byta olja i din Toyota Camry är en av de mest rekommenderade sätten att upprätthålla livet på din motor. Byta olja varje 3000 miles eller var 3 månader kommer att bidra till att förhindra din motor körs på olja som gått sönder från värmen från motorn. Vid byte av olja i din motor, alltid byta oljefilter också eftersom det är förorenat med sediment från oljan som har varit igång i bilen. Det nya filtret kommer att förhindra olja från att bryta ner tidigare. Saker du behöver
skiftnyckeln
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
5 qt. olja
Rag
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen i botten av motorn. Pannan bör vara tillräckligt stor för att fånga 5 qt. av olja.
2

Skruva bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt all olja rinna ut. Dra pluggen tillbaka till oljetråget med en skiftnyckel.
3

Skruva loss oljefiltret med en oljefilternyckel. Oljefiltret är placerat under det främre avgasgrenröret. Några motorolja på fingrarna
4

Dab. Sprid det runt oljefiltret packningen. Detta gör att filtret lättare att ta bort vid nästa oljebyte.
5

Skruva den nya oljefiltret till oljefilterhuset med fingrarna. Inte skiftnyckel åt eftersom detta kommer att skada gängorna i oljefiltret.
6

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta oljepåfyllningslocket på ventilkåpan. Skruva den med fingrarna.
7

Häll 3 qt. av olja in i motorn. Dra ut oljestickan ligger framför motorn och rengör den med en ren trasa. Sätt tillbaka oljestickan och kontrollera oljenivån. Mätstickan har märken som anger den lämpliga oljenivån. Lägg till mer olja om mätstickan inte ange fullständigt. Häll i oljan i 1/2-qt. steg.
8

starta bilen och låt den gå i 5 minuter. Stäng av bilen, och låt det sitta i 5 minuter. Kontrollera oljenivån och lägga till fler om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132459.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.