Hur Kontrollera vätskenivån för en automatisk växellåda på en 2002 Dakota

Du måste kontrollera nivån transmissionsolja på din Dodge Dakota lastbil minst lika ofta som du byter olja - var 3000 miles eller tre månader. 2002 års modell med automatlåda kräver en viss typ av transmissionsolja, och det måste hållas på en viss nivå för att hålla truckkörning smidigt. Kontroll av vätskenivån är mycket lik kontroll av nivån motorolja. Saker du behöver
Rena trasor
Funnel
Mopar 9602 ATF Plus 4 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt yta, dra åt parkeringsbromsen och starta motorn. Flytta växelspaken genom alla tillgängliga redskap sortiment, placera den i friläge i slutet och fortsätta att låta motorn gå på tomgång.
2

Ta ur oljestickan transmissionsolja från dess påfyllningsrör när motorn och transmissionen kör vid normal arbetstemperatur. Överföringen oljestickan är på passagerarsidan i motorrummet baktill. Addera 3

Torka vätskan bort av pinnen med en ren trasa och sedan ner mätstickan tillbaka in i påfyllningsröret , vilket gör att locket sitter ordentligt. Ta bort pinnen igen.
4

Kontrollera nivån på oljestickan. Det måste vara på en del av pinnen med schackmönsterlinjer märken och ordet "OK" etsade på den, nära "MAX"-indikatorn linje, när vätskan är varm.
5

Lägg extra fluidum till överföring genom påfyllningsröret hjälp av en tratt. Tillsätt lite i taget och fortsätt med mätstickan för att kontrollera dess nivå. Det tar en halvliter vätska för att höja nivån från botten av mätstickan s crosshatched zonen till "MAX"-nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132448.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.