Hur du ändrar transmissionsolja i en 1989 Honda Accord

transmissionsolja på 1989 Honda Accord smörjer och kyler de inre delarna av överföringen. När vätskan börjar att bryta ner, kan det inte skydda de rörliga delarna som det ska. Det är därför det rekommenderas att ersätta den transmissionsolja på 1989 Honda Accord var 50.000 till 60.000 miles. Den automatiska växellådan vätskeersättning process på 1989 Honda Accord är väldigt lätt när du vet var du ska börja. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Fluid fånga pan
3/8-tums Ratchet
Funnel
Honda Premium automatisk transmissionsolja
Visa mer Instruktioner
1

köra bilen runt tillräckligt länge för att värma upp transmissionsolja. Ju varmare transmissionsolja är, desto mer viskösa fluiden vara. Detta kommer att möjliggöra mer av transmissionsolja rinna ut ur transmissionen.
2

Parkera bilen på ett plant underlag och stäng av motorn.
3

Jack upp framför bilen och sätta pallbockar under ramen bakom varje framdäcket. Det finns en utsedd pallbock område bakom varje framdäcket på 1989 Honda Accord. Långsamt lät bilen ner på domkraften. Inspektera för att se till att bilen sitter säkert och jämnt på pallbockar.
4

Leta kontakten överföring drain på framsidan av automatlåda pannan, på förarsidan. Skjut sedan pannan vätskan fångsten under överföringen avtappningspluggen. Lossa och ta bort pluggen transmission avloppet med 3/8-tums Ratchet. Stick fyrkantig bit på slutet av 3/8-tums Ratchet i det fyrkantiga hålet i mitten av avtappningspluggen. Vrid avtappningspluggen moturs för att lossa och ta bort. Låt alla transmissionsolja stöter vätskan fångsten pan.
5

Torka avtappningspluggen och skruva tillbaka den i transmissionen pannan. Dra åt avtappningspluggen ordentligt med spärrfunktion. Den Honda ägarhandledning efterlyser en överföring avtappningsplugg vridmoment av 29 pund-fötter. Skjut vätskan fånga pan ut från under bilen.
6

Öppna motorhuven och lokalisera sändningen mätstickan på baksidan av motorn. Mätstickan ha en röd handtag. Dra upp mätstickan och satte tratten i oljestickan röret. Tillsätt 2,5 liter premium Honda automatisk transmissionsolja till transmissionen. Ta bort tratten och sätt tillbaka mätstickan i röret.
7

Dra runt motorn och växelspaken genom alla växlarna så att vätskan att komma in alla nödvändiga delar av transmissionen . Torka av oljestickan och kontrollera transmissionsolja nivå på mätstickan när motorn går på tomgång. Vätskenivån ska vara på "Full"-märket på mätstickan. Om inte, lägg till ytterligare en halv liter vätska och kontrollera transmissionsolja nivå medan motorn är igång.
8

Ta tratten ur röret och sätt överföringen oljestickan. Stäng huven.
9

Jack upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132440.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.