Hur du ändrar transmissionsolja i en 1983 Chevrolet S-10

transmissionsolja inuti 1983 Chevrolet S-10 håller de rörliga delar inuti sval smorda och. Utan ordentlig smörjning, skulle de rörliga delarna brinna upp från värme friktion. När transmissionsolja går sönder, kommer det inte att kunna skydda transmissionen som det ska. Du kan ändra transmissionsolja i S-10 själv i 30 till 45 minuter. Observera att för att få en korrekt avläsning av transmissionsolja på oljestickan, måste motorn vara igång. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Oil fånga pan
Funnel
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Drive S-10 några miles för att värma upp transmissionsolja. Ju varmare transmissionsolja, desto mer av det som kommer att komma ut.
2

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av motorn. Pop huven och ta bort överföringen oljestickan. Mätstickan är på passagerarsidan av motorn, mot baksidan.
3

Leta avtappningspluggen på botten av transmissionen pannan. Skjut pannan vätskan fångsten under pluggen. Lossa avtappningspluggen med en spärr och uttag, och låt alla transmissionsolja stöter fångsten pan.
4

Sätt avtappningspluggen tillbaka in i växellådan och dra åt den. Dra inte åt för hårt.
5

Sätt tratten i oljestickan röret och tillsätt 3 qt. automatisk transmissionsolja till transmissionen. Sätt tillbaka mätstickan i påfyllningsröret.
6

Starta S-10 och låt motorn gå i ca tre minuter. Sätt foten på bromsen och flytta kugghjulen fram och tillbaka för att få transmissionsolja in alla nödvändiga delar av transmissionen. Lägg sedan sändas tillbaka till parken.
7

Kontrollera vätskenivån om överföring mätstickan när motorn är igång. Vätskan ska vara på "Full" märke. Om inte, tillsätt små mängder av transmissionsolja tills vätskan är på "Full" på mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132427.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.