Diagnos En blinkande lampa Check Oil på en Ford Laser Bil

Det är rädslan för de flesta förare att se en ljus visas på instrumentpanelen, vilket indikerar att något är snett i bilen. Om du kör en Ford Laser bil och checka oljan tänds, är det oftast på grund av en av två olika frågor. Båda dessa frågor är lätta att åtgärda och inte kostar en stor summa pengar. Men vill du inte att undvika kontroll i situationen, annars kan du sluta med ett allvarligare problem. Saker du behöver
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Stäng av din Ford Laser och pop huven på bilen.
2 < p> Öppna huven och dra ut oljestickan. Torka av oljan med en pappershandduk, doppa den igen, och dra ut den. Titta på oljestickan att se om oljeledningen är under "Fyll Here" linje.
3

Lägg olja för att fylla tanken. Du bör använda en 5W-30 olja om det inte finns ett oljebyte dekal (i det övre vänstra hörnet på förarens fönster) som säger något annat eller du är medveten om en annan viskositet av olja som används i bilen.

4

Kontrollera föregående sticker oljebyte för nästa mil markör eller datum du behöver din olja förändrats genom. Om din körsträcka är över vad som skrivs eller datum är förbi vad som skrivs på etiketten, ta Ford Laser för att få oljan bytt.
5 p Om kontrollera motorn ljuset är fortfarande på efter att du 've oljeblandad eller hade oljan bytt, ta bilen till en kvalificerad mekaniker för ett diagnostiskt test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132382.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.