OLJEBYTE Instruktioner för en Toyota Echo

En av de viktigaste underhållsåtgärder som du behöver för att utföra på din Toyota Echo är ett oljebyte. Motorolja ger smörjning för din motor, men under loppet av tiden, kommer föroreningar samlas i oljan, minskar dess effektivitet. Byta olja var 3000 till 5.000 miles hjälper förlänga livslängden på din motor och hindrar den från att fastna. Om du byter olja så kan du spara lite pengar och du kan göra det på mindre än en timme. Saker du behöver
dräneringskärlet
14 mm hylsnyckel nära Old plastbehållare
Filter skiftnyckel
Oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Park ekot på en plan yta. Låt motorn svalna om det varit igång ett tag, eller låt den gå ett par minuter om det är kallt. Du vill att oljan vara varm nog att det kommer att strömma ut ur motorblocket lätt, men inte så varm att den kan bränna dig.
2

Gå under bilen och leta reda på avtappningspluggen. Det kommer att vara placerad på tråget mot framhjulet på passagerarsidan av bilen. Sätt ett uppsamlingskärl under pluggen och lossa den med en 14 mm hylsnyckel tills Addera 3

Du kan skruva loss den för hand. Behåll trycket mot bulten som du skruvar den, så att oljan inte kommer forsa ut. När du helt har skruvat loss skruven, ta bort den och låt oljan rinna i pannan.
4

bort oljan locket (det står "Engine Oil Only") från toppen av motorn. Detta kommer att utjämna trycket i motorn och hjälpa oljan att rinna ut ur motorn.
5

Låt oljan rinna i pannan tills den är nere på en stadig dropp.

6

Skruva avtappningspluggen tillbaka i dräneringstråget, dra åt den med nyckeln. Dra inte åt bulten, eller du kan skada gängorna.
7

Häll den gamla oljan i tråget till ett robust plastbehållare som en gammal kylarvätska behållaren.

8

Placera tråget under oljefiltret.
9

Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel, sedan skruva loss den för hand. Efter att du har helt skruvas den från motorn, hålla öppna änden pekade uppåt så att du inte spiller den gamla oljan i filtret.
10

Vrid filtret upp och ner i avloppet pan att tömma oljan.
11

Doppa fingret i den nya oljan och kör den längs gummipackning av nya oljefiltret (detta kommer att hjälpa filtret går på plats lättare).

12

Skruva den nya oljefiltret till motorn, men inte åt det.
13

Häll ny olja i motorn.
14

Sätt oljan tillbaka locket, stäng av motorn och låt den gå i ett par minuter. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån på oljestickan. Om det är under "Add" linje, tillsätt mer olja i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132915.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.