Hur du ändrar en Rav4 oljefilter

Byta olja i din Toyota Rav4 är lite annorlunda från en traditionell oljebyte. Det beror på att oljefiltret är inte en traditionell stil. Det är en olja filterpatron, som måste avlägsnas från ett hölje, sedan installeras på motorn. Det är lite svårare att ta bort och tar några speciella verktyg, men det kan ändå göras hemma. I det här fallet är projektet fordonet en 2006 Toyota Rav4 med V6-motor. Saker du behöver
Jack
Jack står
Byte oljefilterpatronen kit
dräneringskärlet
65mm oljefilternyckel
3/8-tums ratchet, förlängning och socket set
1 liter motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Ställ tråget under oljefiltret.
2

skruva isär oljefilterhuset drain bolt från filterhuset med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, och placera sedan dräneringsröret medföljer oljefiltret satsen i hålet. Låt oljan rinna ut ur filtret och i dräneringstråget, ta sedan bort avloppsröret genom att luta den åt sidan.
3

Fäst oljefilternyckel till 3/8 -tums Ratchet och förlängning, sedan skruva isär oljefilterhuset från motorn. Skjut oljefilterpatronen bort av motorn, skjut sedan ersättare på plats med hjälp av händerna. Skjut O-ringen runt filterhuset bort från huset, sedan installera ersättande modellen ur satsen.
4

tillbaka oljefilterhuset på motorn med oljefilternyckel och spärrfunktion. Installera sedan O-ringen ur satsen för avloppet bulten på huset och installera avloppet bulten med spärrfunktion.
5

Öppna huven, dra ut oljestickan och kontrollera mätaren på botten för att avgöra hur mycket olja du ungefär behöver. Öppna oljelocket och häll i 1/4 av en liter motorolja vikt som anges av fordonets handbok i motorn.
6

Kontrollera igen mätstickan efter 5 minuter så att oljan har sjunkit . Om du behöver lägga till mer olja, upprepa det sista steget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132367.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.