Hur man byta olja i en Jetta TDI

Även dieselmotorer fungerar annorlunda från bensinmotorer, gör de kräver en del av samma underhåll, t.ex. byte av olja. Volkswagen TDI är på samma sätt, och bör göras typiskt någonstans från varje 3.000 till 5.000 miles. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Jetta Volkswagen med 1.9l TDI-motorn, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
Byte oljefilter
5 liter 5W40 olja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under.
2

Ställ tråget under oljetråget på mitten av bilen. Skruva loss avtappningspluggen från botten av pannan med 3/8-tums Ratchet och uttag, och låt oljan rinna ut ur motorn i tråget. När det är helt tomt, installera avtappningspluggen med spärrfunktion. Under oljefiltret, använd sedan oljefilternyckel att avlägsna oljefiltret
3

Skjut tråget. Häll ut oljefiltret i dräneringstråget och låt överflödig olja rinna in i pannan.
4

Häll lite av den 5W40 olja i utbyte oljefiltret tills den är full, sedan doppa ett finger i oljan och köra det runt gummiringen på änden av filtret. Detta kommer att bidra till att skapa en bra tätning. Trä den på oljefilterhuset.
5

Sänk fordonet bort av domkraften med domkraften och sedan pop huven. Avlägsna oljan locket på toppen av motorn och häll i oljan. Total olja i motorn ska vara 4 och 4/5 av en liter olja. Starta bilen och låt den gå i fem minuter för att låta oljan cirkulera.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132352.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.