Hur du ändrar Fluid Transfer Case i en Jeep

Byta vätska i överföringen gäller din Jeep bör göras var 30.000 miles. Den vätska som används i de fall Jeep överföring är Mopar ATF +4 och kan köpas från din Jeep återförsäljare eller de flesta bildelar butiker. Vätskan skyddar de rörliga delarna och redskap inom målet från skador orsakade av värme och rörelse. Fallet som används i de flesta Jeep fordon är en NP231J tre överföringshastighet fallet. Fallet är stark och pålitlig som länge det underhållas regelbundet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
hylsa och spärrskaft set
Pump adapter (för olja eller transmissionsolja flaska) katalog Mopar ATF +4 vätska
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Palla upp fordonet och stödja alla fyra hörnen på pallbockar. Se till Jeep är tillräckligt hög för att bekvämt arbeta under Jeep samtidigt som den är stabil och säker.
2

Placera drain pan under den bakre delen av överföringen. Leta i avloppet och fyll pluggar på baksidan av överföringen. De är två runda kontakter med en fyrkantig klippa i dem som kommer att acceptera fyrkant från en ratchet förlängning.
3

bort den nedre pluggen (avtappningspluggen) från överföringen fallet med en spärr och utvidgning och låt vätskan rinna i pannan. Ta bort den övre pluggen att låta vätskan rinna snabbare.
4

tillbaka avtappningspluggen i dräneringshålet när vätskan stannar ur fodralet. Dra den med spärr och förlängare. Installera en flaska pump i toppen av en flaska ATF +4 och för in slangen från pumpen i påfyllningshålet.
5

Fyll överföring fallet med vätska med flaskan pumpen tills vätskan börjar löpa från toppen påfyllningshålet. Ta bort pumpen slangen från hålet och sätt tillbaka pluggen. Dra i kontakten med Ratchet och förlängningen torka sedan överflödig vätska från utsidan av fallet med en ren trasa.
6

Avlägsna tråget från under Jeep och kassera den använda vätskan ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att ta spillolja och vätskor för återvinning utan kostnad.
7

Support jeep med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Jeep sakta till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132310.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.