Bästa kvalitet motoroljor

Motor eller motorolja är den vätska som ständigt skyddar hjärtat av ett motorfordon, motorn. Det är den viktiga ingrediensen som transporterar bort värme, smörjer metalldelar och fångar smuts. Det gör att motorn kan fungera under alla förhållanden, och räddar den från försvagande skador. Det finns inget enskilt bästa kvalitet motorolja. Den viktigaste faktorn är att följa rekommendationen oljetyp av bilens tillverkare. Men certifiering symboler ger dig en uppfattning om vad du ska leta efter. Tack vare det stora utbudet av olja tillverkare, har du fortfarande några alternativ om vilken olja som ska användas. Motor Oil Typer och undertyper

Den mest grundläggande uppdelningen av motorolja typer är konventionellt kontra syntet. Konventionell motorolja kommer från en oljekälla borras i marken. Syntetisk motorolja tillverkas av kemiska prekursorer och innehåller ingen olja. Båda typerna av olja är vidare indelade efter viskositet (hur tjocka eller tunna de är under olika förhållanden), deras toleranser temperatur och specifika åldrar och typer av motorer för vilka en given olja anses optimalt.

Eftersom olja och petroleumkemi är en ständigt föränderlig vetenskap och eftersom vissa oljor annonseras som bäst lämpar sig för vissa körförhållanden, bör du överväga att klimat-och körförhållanden du räkna med att stöta på de flesta liksom åldern på din bil och din egen körstil.

syntetiska eller Konventionell

Även om de flesta oljebolag marknadsmässiga syntetmaterial som det bästa valet för en bilmotor, är verkligheten den att både syntetiska och konventionella oljor gör ett bra jobb för smörjning , kylning och rening av motorn.

Syntetiska oljor tros vara mer motståndskraftiga mot långsiktiga oxidation och temperatur nedbrytning än konventionella oljor. Denna faktor kan vara viktigt om du planerar långvarig varmt väder eller hög intermittens körning eller inte kommer att kunna byta olja en stund.

Grund av deras kemi, kan syntetiska oljor också prestera bättre under kallt väder startup genom att strömma snabbare på motorns delar.

Både syntetiska och konventionella oljor bryta ner med tiden och behöver bytas regelbundet. Beroende på hur din bil körs, kan din bil kräver oljebyten oftare än annonseras på oljan flaskan.
API Certifiering

Oavsett vad motor olja du använder, varje kvalitet olja som säljs i USA måste ha certifiering och service märken på flaskan från American Petroleum Institute (API). Den API sätter motoroljor genom en serie tester för att utvärdera deras prestanda och hållbarhet. Enligt API, betyder dess "Starburst" certifiering på en motorolja flaska att oljan inne "uppfyller dagens standard motor skydd och behov av bränsle ekonomi" tillverkade av ett internationellt konsortium av biltillverkare.

API också använder en två bokstäver för att kategorisera motoroljor av typ och ålder av motorer för vilka de är optimala (t.ex. bensinmotorer tillverkade före 2001). Den API "donut" service mark ger denna kod prestanda nivå samt en oljans viskositet rating, som beskriver dess tjocklek och enkel flöde vid olika temperaturer.

Varje pålitlig motorolja säljs i USA kommer att bära API certifiering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132293.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.