Hur man byter olja i en Hyundai Tucson

Motoroljan i en Hyundai Tucson verkar för att smörja de inre komponenterna i motorn för att hindra dem från att ta. Tillverkaren rekommenderar att byta olja var 3000 till 5.000 miles beroende på körförhållanden. Ett extremt övre gräns på 10.000 miles mellan oljebyten är sällan acceptabelt. Detta beror på motorolja bryts ned med tiden beroende på den värme som alstras inne i motorn. Medan oljan hjälper att styra friktionen av de inre komponenterna - och därmed den värme - det är oundvikligt att en del värme kommer att genereras och att denna värme kommer att arbeta för att bryta ned oljan. Saker du behöver
Jack och jack standsFresh motor oilNew olja filterOil fånga panSocket skiftnyckel och uttag setFloor jack
Visa fler instruktioner
1

Jack upp framsidan av Tucson hjälp ordet jack. Placera domkraften under frontjacket punkten och lyfta fordonet från marken.
2

Placera en pallbock under varje främre nypa svetsar och sänka Tucson på läktaren.

Billiga 3

Klättra under fordonet och placera oljan fånga pan under oljetråget.
4

Avlägsna bulten oljan rinna ur oljetråget och låt oljan rinna ut.
5

Ta bort oljefiltret. Filtret är placerat direkt ovanför oljetråget och skruvas in i motorblocket. Vrid filtret moturs för att ta bort.
6

Byt bulten oljan rinna när all olja har tömts.
7

Placera en liten mängd ny motorolja på gummitätning av det nya oljefiltret. Installera det nya oljefiltret. Dra åt oljefiltret för hand bara.
8

Öppna motorn oljepåfyllningslocket på toppen av motorn och häll i fyra liter ny olja. Kontrollera oljenivån genom att dra ut oljemätstickan, torka av den, sätter på den och dra ut den igen. Oljenivån skall ligga mellan de övre och undre märkena på spetsen av mätstickan. Om det inte är, kan du behöva lägga till ytterligare olja tills det är mellan dessa märken. Dra oljepåfyllningslocket när du är klar.
9

Dra oljan fånga pan ut från under Tucson och lägre fordonet till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132202.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.