Var Är bränslefilter på en '98 Maxima?

Den 1998 Nissan Maxima hade en gas körsträcka rating 18 mpg city och 26 mpg highway. Dessa var bra körsträcka betyg på den tiden. Det bästa sättet för dig att fortsätta att få den bästa bränsleekonomin av din Maxima är att behålla den. Byte av bränslefiltret var 20.000 till 30.000 miles bidrar till att upprätthålla bästa möjliga körsträcka, och kan också förlänga livslängden på bränslepumpen. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Memory sparare
Metric obestämd skiftnycklar
Rags
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Ta bort säkringen täckpanelen tillgång till nedre vänster om ratten. Avlägsna säkring nr 32, vilket är en 15-amp säkring, genom att försiktigt dra det rakt ut. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Detta kommer att avlasta bränsletrycket. Stäng av tändningen och ta ur nyckeln.
2

Installera minne sparare per dess tillverkarens anvisningar. Detta kommer att förhindra eventuella kortsiktiga minnesproblem i elsystemet. Öppna huven. Sätt på dig skyddsglasögon och gummihandskar. Lossa klämskruven på den negativa batterikabeln. Ta den negativa batterikabeln och fäst den bort från den negativa batteripolen.
3

Leta bränslefiltret på brandväggen, till vänster och nedanför bromshuvudcylindern. Filtret ser ut som en kort och tjock soda kan och har en slang som kommer ut ur båda ändar. Placera trasor under bränslefiltret att absorbera något bränsle. Lossa båda slangklämmorna med skruvmejseln. Ta bränsleledningarna. Lätt bända på bränsleledningen mellan slangen och filtret med platt skruvmejsel om det behövs. Ta bort bränslefiltret genom att dra den från sitt fäste.
4

Montera bränslefiltret i hållaren med pilen på filtret pekar uppåt. Installera bränsleledningarna tills de bottnar på filtret. Placera slangklämmorna cirka 0,12 inches från slutet av slangen och dra åt klämmorna.
5

Ta bort trasor och torka upp överflödigt bränsle. Installera den negativa batterikabeln. Ta minnet sparare. Montera säkring nr 32. Montera locket gruppcentralen. Vrid tändningsnyckeln i 10 sekunder, men starta inte motorn. Vrid nyckeln och starta den igen i 30 sekunder. Detta kommer att trycksätta bränslesystemet. Kontrollera efter läckor. Starta fordonet. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132179.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.