Gör Tillverkarna Break i bilmotorer i fabriken?

Fram till de senaste innovationerna inom fordonsindustrin produktion och smörjning kom, var avbrott i processen för nya bilmotorer ganska tråkiga, och bäst följs noga. Hastigheter skulle begränsas vid den första operationen, med högre hastigheter tillåts eftersom miles staplas upp. Oljebyten rekommenderades med täta intervaller, med den första att ske så tidigt som hundra miles, med vissa preferenser. Vissa avbrott i ritualer är fortfarande i ordning, och varierar beroende på märke och modell, men tillverkarna vanligtvis utför ingen faktisk inbrott tjänster på nya bilmotorer. Inside Jobs
p Det finns åtgärder som vidtagits vid vissa fabriker för att säkerställa motor designer och tekniker montering är framgångsrika. Tillverkarna kan dra en slumpmässig motor av monteringsbandet i testsyfte. Ett representativt kvarn kan vara ansluten till en dynamometer, och kör genom olika driftsområden till kontrollen för defekter. Hästkrafter och vridmoment mätningar förväntas nå vissa parametrar, och eventuella fel eller brister kunde meddela undersökningar eller avbrott. Andra kvalitetssäkring tekniker innebär faktiska provkörningar. Nya bilar och lastbilar som anländer till återförsäljarna med ett par hundra miles på klockan kan åtföljas av en fabrik-stödde omräkning av processen. Vissa tillverkare gör en motor riva ner efter en provkörning, att underlätta forskning och utveckling.
Ring of Truth

Några av tillverkarens rekommendationer för ny bil avbrott i kan verka som vanligt gamla sunt förnuft, medan andra kräver en förståelse för mekanik odelade av de flesta konsumenter. Bly-gaspedalen verksamhet, eller bogsering sysslor skulle aldrig korsa sinnet av en samvetsgrann ny-bil ägare, och det med rätta. Dock kan skador ske på mer subtila och till synes säker användning. Förlängd tomgångskörning, eller rock-steady marschfart, kan förhindra kolvringarna från polering cylinderväggarna ordentligt. Permittering av farthållningen knappen kan vara frustrerande för en gadget-stolt ägare, men dessa försiktighetsåtgärder kan ignoreras så snart ett tusen miles dyker upp på vägmätaren, i de flesta fall.

Oils väl som slutar väl

första oljebytet för en ny bil kan vara mer avgörande än vissa tillverkare är villiga att erkänna. Medan syntetisk olja brukar tillåter förlängda serviceintervaller, kan det vara ett klokt drag att ignorera optimistiska prognoser för oljeservice liv i en ny motor. Industriell kvalitet motorer och små luftkylda kvarnar, som de i gräsklippare och motorcyklar, har ofta sitt första oljebytet efter bara några timmars drift. Detta görs för att förhindra errant små partiklar från att mosas i relativt mjuka lagerytor, eller skrapade mot cylinderväggarna, och resulterar typiskt i motorns livslängd. Samma uppmärksamhet som betalas till en ny bilmotor, skulle kunna garantera en kvalitet och livslängd inte delas av mindre lyckligt lottade motorer av samma år och göra.
Handelsanläggning Choice

Följer tillverkarens rekommendationer till brevet kan garantera giltigheten av en garanti, bör generalagenten eller fabriken zon representativt försök att inte tillåta en fordran. Dock kunde flitigare vård ge en nivå av prestanda och kvalitet som överträffar fordon som utsätts för genomsnittet, eller minimal, uppmärksamhet. Korrekt prestanda och livslängd inte bara lägga till andrahandsvärdet på någon särskild märke och modell, men kanske radera några akuta behov för att handla med gamla ponny i ett nytt fäste. Den stolthet och tillfredsställelse en ägare känner från att hålla den gamla hästen i fin fettle kunde överskugga någon glädje kommer från att skaffa en ny tur, och en ny bil lån.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132178.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.