Har Salt Air påverka ett bilbatteri?

Så många kustnära boende kan intyga, salt luft är inte bil-vänligt på något sätt. Saltet som naturligt frigörs från havsvattnet spelar en viktig roll i att påskynda korrosion process som sakta omvandlar fordonsindustrin stål och järn till rost. Korrosion är inte bara begränsat till bilens chassi och ram, salt luft kan också påverka batteriets förmåga att överföra en elektrisk laddning till fordonet. Salt och Korrosion

Frätande verkan på en järn-eller stålyta ses typisk som järnoxid, eller rost, antingen som en ljus gropfrätning längs en metallyta eller som en utvecklad flagning i hårdare-korroderade områden . Rost förekommer naturligt över oskyddade metallytor med närvaro av omgivande fukt och syre. Detta förklarar varför bilar rostar snabbt i fuktiga eller regniga klimat, i motsats till den nästan perfekt bevarande av äldre fordon i torra, torra områden. Salt är ett hygroskopiskt element, vilket innebär att den drar till sig fukt till det, gör salt luft mycket mer fuktig än luft i en icke-kustregion. Den extra fukt dras in med resultaten salta luften i en snabb acceleration av frätande process.
Effekterna av korrosion på bilens batteri

Vi har alla sett inverkan av korrosion på bilens chassi, mest synligt genom de rostiga skärmar, kofångare och chassikomponenter sett under en snabb resa till en lokal junk yard. Bilens batteri, med sin tunga plast yttre skal, kan tyckas ogenomtränglig för effekterna, tyvärr förlitar batteriet på ett par metall inlägg - terminaler - som används för att överföra en elektrisk ström till bilens elsystem. Om det lämnas oskyddad, kan terminalerna korroderar snabbt i en salt miljö. Medan korrosion inte kan lämna gapande hål i terminalen inlägg, kommer det att påverka batteriets förmåga att få kontakt med batteriets kabelklämmor i slutändan minskar batteriets maximala eleffekten.
Identifiera Korrosion

Bestämma om batteriet korroderar tar bara en snabb blick på själva batteriet. Normal korrosion visas som en ful, ljusgrön-till-vitaktig uppbyggd runt batteripolerna. Denna typ av korrosion är skapad av den naturliga frisättningen av vätgas från batteriet. I saltier regioner, rostbildning runt batteripolerna och kablarna är vanligare, förutom vätebaserade korrosion. Däremot kan inte alla korrosionsackumulering att upptäckas som lätt, eftersom korrosion kan bilda en barriär mellan terminalen och kabelklämmor. Detta motiverar avlägsnande och kontroll av batterikablarna från terminalerna, om det inte finns några synliga tecken på korrosion på utsidan av batteriet.
Stoppa Korrosion i dess spår
< p> En stor del av att hålla batteriet frisk i en salt luftmiljö lägger i förebyggande underhåll. En ny eller oanfrätt batteriet kan skyddas med ett generöst lager av en hög temperatur fett på sina terminaler och batteriet kabelklämmor, som tätar metallytan och hindrar fukt från att landa i. Men allt är inte förlorat om korrosion har redan börjat . Först, lossa batterikablarna - börjar med den positiva kabeln, följt av den negativa kabeln - blöta och kablarna med en lösning gjord av tre matskedar bakpulver och två koppar vatten. Denna lösning kommer att neutralisera de sura korrosion. Tvätta lösningen bort med färskt vatten så fort som det tar stopp bubblande. Nästa, skura den yttre ytan av terminalerna och den inre ytan av batteriklämmorna med ett bilbatteri rengöringsborste. Följ upp med en beläggning av fett, anslut sedan batterikablarna börjar med den negativa kabeln, följt av den positiva kabeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132173.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.