Vad orsakar Servostyrning vara svårt i en riktning?

En felaktig servostyrväxeln systemet skulle kunna ansvara för svår styrning i en riktning, men det är vanligtvis inte den enda anledningen. Myriad omständigheter kan få föraren att göra en extra vända ett fordon i en eller båda riktningarna. Om servostyrningen är fel då den sannolika misstänkt är låg eller ingen styrväxel vätska. Servostyrväxeln

servostyrning växellådan får lejonparten av skulden när en bil eller lastbil inte styra rätt. Styrväxeln består av ett komplext nätverk av kugghjul, slangar, cylindrar, ventiler och en pump. Det utövar enorm makt och stor försiktighet krävs vid arbete på mekanismen. Servostyrning kan föraren att styra fordonet med minimal ansträngning. Servostyrning är särskilt användbart när fordonet färdas långsamt eller stoppas. Den servostyrning funktionen är oftast en pålitlig mekanisk komponent. Om fordonet är äldre eller dåligt underhållna, bör servostyrning funktionen pågå livslängden på fordonet.
One Direction Problem

Svårt styrning i en riktning kunde peka på en trasig ventil i styrväxeln mekanismen. En dåligt fungerande ventil kommer att orsaka att styrväxeln fluidtrycket falla under tillverkarens specifikationer. Dålig fluidtryck kan också vara resultatet av en dålig pump eller en läckande slang, vilket påverkar vätsketillförseln. Dålig vätska leverans kommer också leda till att servostyrningen inte fungerar korrekt. Andra orsaker till hård styrning i en riktning är bilens front end bindande grund av felaktiga kingpins eller bindningar styrning, luft i slangarna eller flytande föroreningar.
Andra orsaker

Ett troligare scenario för hård styrning i en riktning är inte servostyrväxeln, men låg eller ojämnt däcktryck eller fordon överbelastning. Också kopplad till växellådan är en felaktig front-end inriktning. I stället för en trasig komponent, såsom en ventil, pump eller redskap, är orsaken troligen ett hydrauliskt system som fungerar dåligt på grund av en läcka eftersom en tätning är gammal eller sprucken. En slang kan också vara spröd på grund av ålder. Ett annat vanligt problem är ett förlora rem pump enhet som kräver skärpning eller utbyte. Ofta skugga träd mekaniker inte fylla vätskebehållaren ordentligt eller använder fel vätska, vilket kommer att misslyckas med att korrekt smörja de inre komponenterna.
Liknande problem

Även ett fordon kan vara svårt att styra i en riktning, kan andra problem åtfölja problem. Fordonet kan shimmy eller vandra på vägen. Dessutom kan ratten inte återskapa till dess rätta läge när föraren fullbordar en sväng. Dessa frågor är oftast skapade av låg eller ojämn däcktryck. Slitna eller dåligt smorda hjullager, monterade styrväxeln löst på ramen eller ens en lös hjulet kan också orsaka dessa problem.
Diagnos

En fordonsägare bör först kontrollera att se till att däcken är ordentligt pumpade och det finns några läckage från servostyrning växellåda eller slangarna matar in i rutan. På styrväxeln, undersöka pumpen och styrmekanismen, som antingen kommer att bli en kuggstångsväxel eller återcirkulerande boll-typ-systemet. Upptäckten av en läcka under denna inspektion är den mest sannolika orsaken till hård styrning. En annan kontrollampa tecken är ett vinande ljud från lådan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132164.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.