Påverkar en dålig Knock Sensor Gas Mätarställning

En knock sensor gör precis vad namnet säger:? Det sinnen knackar på en motor som är igång. Den knackningssensor inte diagnostisera inte problemet, utan bara berättar bilens elektroniska system övervakningsutrustning att ett problem existerar. Varje gång en motor presterar mindre än optimalt, föreslår logik sin gas körsträcka påverkas negativt. I själva verket är det typiska problemet identifieras efter en knock sensor alert en som har en iögonfallande effekt på bränsleförbrukningen. De System

knackningssensorerna oftast fäst vid en motor blocket, även om många tillverkare också hitta dem en till varje cylinderhuvud. När sensorn känner av en ogynnsam knackning i motorn, skickar den en signal till fordonets tolkningsmeddelande dator. I vissa fordon kallas detta en power-tåg styrmodul, eller PCM, i andra en elektronisk styrenhet, eller ECM. Typiskt styrmodulen informerar föraren av problemet genom att belysa "Check Engine" light felindikator, och en tekniker använder sedan en scanner för att isolera problemet.
Svår motorknackning

Svår knock är hörbart för det mänskliga örat och alltid anger en fråga av viss betydelse som bör omedelbart åtgärdas. Kolvar, vevstakar och ventiler är alla komponenter som kan orsaka svår knock vid funktionsstörning, som kan sotavlagringar i cylindern.
Mild motorknackning

Mild knock låter som pinging brus som kan uppstå när en metall kullager studsade metallplåt. Mild knock kan gå obemärkt av föraren, men kan ändå vara ett tecken på motorproblem som kommer att bli gradvis sämre. När hörbar, är bullret oftast mest märkbar under hård acceleration. Den vanligaste orsaken är antändning av bränsle-luftblandningen innan den optimala ögonblick, precis innan kolven når den övre dödpunkten. Den övre delen av kolven är fortfarande färdas uppåt då förtid antändas flamfronten färdas nedåt, och kollisionen skramlar kolven och gör att buller. Eftersom detta är symtomatiskt för dålig bränsle tändning, går felet hand i hand med minskande gas körsträcka. Addera Skannrar

"Scanner" är bransch-tala för vad som är rätt kallas en onboard diagnostiskt verktyg, ett OBD. Namnet är något lura, eftersom skannern inte en onboard komponent men en anordning för att tolka signaler från komponenter som är en del av fordonet. Skannrar visar den information de snappa som koder, och koderna är relevanta för knackningssensorerna är P0325 till P0334. Båda fordonsservice manualer och skannerns bruksanvisning bör ge fel-specifika översättningar av koder.
Knackningssensorerna och Gas Mätarställning
PCM

är utrustade för att hantera lindriga symtom på egen hand, de kan fördröja tidpunkten för att lösa problemet. De gör detta innan knackar eller pinga ljud blir hörbara för det mänskliga örat, vilket sparar dagen utan förarens ens veta. En dålig knock sensor kan inte låta PCM veta den behöver för att göra detta, och minskad bränsleförbrukning är ett direkt resultat. Vidare är vissa PCM utrustade för att märka när en knock sensor inte fungerar, och att enheten kan automatiskt fördröja tändningen ifall det finns en knock det inte veta. Detta också negativt påverkar gasförbrukning. En dålig knock sensor kan faktiskt påverka gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132145.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.