Vad betyder Skärpning banden i en sändning Do?

Det inre arbetet i automatiska växellådor är komplexa och sofistikerade i totalt, men de enskilda komponenterna är lätta att förstå. Band och kopplingar måste koppla ihop och lossa på ett exakt och särskilt för att producera ett visst resultat. De olika funktioner som utföra smidig och snabb växling måste arbeta i harmoni. Band justeringar görs med detta i åtanke. Transmission tekniker använda guider som visar vilka kopplingar och band ingrepp för att producera ett visst resultat i en viss sändning. Dessa guider kan hjälpa till att avgöra huruvida en bandjustering är en lämplig metod för att lösa ett visst problem. Denna gång vanligt underhåll praktiken har alla men försvunnit genom framsteg inom transmissionsvätskor och material. The Band

Som namnet antyder, en transmission band är ett stålband. Bandet sveper runt utsidan av en rund trumma. Normalt roterar trumman helst bandet tillämpas inte. Den inre ytan av bandet är fodrad med ett friktionsmaterial liknande den för bromsbackarna. När bandet appliceras, griper det trumman ordentligt och stoppar rotation av trumman. Denna verkan bringar transmissionskomponenter att interagera på olika sätt för skilda uppgifter. När friktionsmaterialet på den inre ytan av bandet blir sliten, är gripförmåga påverkas. Gear engagemang kan bli oskarp eller långsamt att uppstå, vilket resulterar i en halka sensation.
Gap

Trots att bandet omger trumman, stannar kort för att vara en komplett cirkel. Gapet mellan ändarna av bandet är som bredast när bandet är urkopplad. Trumman kan rotera fritt i detta fall, och transmissionsolja fyller det fria utrymmet mellan trumman och bandet friktionsyta. Smörjningen är tänkt att förhindra slitage av friktionsmaterialet. Den vårlikt natur stålband hjälper till att hålla slutet klyftan vid dess bredaste tills bandet appliceras.
Överbrygga klyftan

Liksom de flesta fysiska rörelser i en automatisk transmission, bandet appliceras genom hydrauliskt tryck. Ventiler i transmissionen styr tidpunkten för vätsketryck på en kolv, eller servo. När bandet appliceras, skjuter servot slutet gap av bandet stängd, eller nästan så. Den cirkulära bandet blir i själva verket en mindre cirkel som greppar trumman. Den andra änden av bandet hålls stilla av en fast stav, och den här enheten, eller den servo tryckstången är anpassningen punkten. Normalt passerar den gängade stången genom överföring fallet att möjliggöra extern justering av bandets sista spalten. Addera en lätt beröring

Ett band som justeras för hårt kommer att tränga den vätska som förhindrar förlust friktionsmaterial. Ständig kontakt med den roterande trumman inträffar också, och både trumman och bandet kan bli glaserade till den punkt där en Delvis översyn är nödvändig. Av dessa skäl är band justeras i små, exakta steg. En mutter är fäst vid den gängade stången eller justerskruv för att säkra det på plats. Muttern lossas, och skruven dras åt ett visst antal varv, eller angiven vridmoment värde, beroende på tillverkarens utformning. När den önskade justeringen är skruven fäst på plats genom att dra åt låsmuttern. Korrekt justering ger komponent livslängd och goda egenskaper skift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132139.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.