Anatomi av en broms Utjämningsventil

fördelningsventilerna meter vätsketrycket som når de främre och bakre bromsarna för att ge fordonet stabilitet under bromsningen. Fördelningsventilerna är viktigt på fordon utrustade med skivbromsar fram och bak trumbromsar. Front bromsbelägg är alltid i ständig kontakt med rotorn, och bakre bromsbackarna är tillbakadragna bort från trumman när den inte används. Fördelningsventilerna hålla de främre bromsarna från att ansöka innan bromstrycket når de bakre bromsbackarna. Huvudbromscylindern

En förståelse för hur en utjämningsventil fungerar börjar med en förståelse för hur fördelningsventilen är relaterad till huvudcylindern. Huvudcylindrar har primära och sekundära kretsar som leder till de två bromsledningar knutna till huvudcylindern. När du trycker på bromspedalen, är lika vätsketryck tvingas in i primärkretsen och sekundära kretsar. De två bromsledningar leda till fördelningsventilen, vilka mätare vätsketrycket till de främre och bakre bromsarna enligt en kvot som fastställts av bilens tillverkare.
Bakbroms Pressure

Eftersom främre bromsbelägg är i ständig kontakt med rotorn, når fördelningsventilen förseningar skickar tryck till de främre bromsok fram tillräckligt tryck de bakre bromsbackarna att övervinna fjädertrycket och bromsa. Om denna process inte skedde, skulle de främre bromsarna gälla omedelbart och tvinga bilen till en näsa dyk. På fordon med skivbromsar bak, säkerställer fördelningsventilen fluidtrycket har tid att nå de bakre bromsarna före full tryck anbringas på de främre bromsoken. Denna åtgärd styrs av doseringsventiler inom utjämningsventil.
Bromsar jämnt tryck

Efter fördelningsventilen har tillämpat den korrekta initiala trycket på framsidan och bakre bromsar, tillåter ventilen föraren att tillämpa fullt tryck på främre och bakre bromsarna på rätt förhållande för säker stopp. Om mer trycket når de bakre bromsarna än de främre bromsarna, kommer föraren att uppleva bakbromsen låsning och en förlust av kontrollen. Om för mycket tryck når de främre bromsarna, kommer bilen näsa dyk, vilket ökar risken för skada på fordonets passagerare. Även bromsning ökar möjligheten att stoppa och kontrollera fordonet i en nödsituation. Addera Reserve bromstrycket

En backventil i fördelningsventilen upprätthåller en 10 psi resttryck. Den 10 psi kvarvarande tryck appliceras på de bakre bromsarna för att ge föraren en fastare bromspedalen under fortsatt inbromsning. Om du upplever utmattningsrisk under ihållande inbromsning, kan backventilen inom fördelningsventilen vara defekt. På vissa fordon, om trycket inuti utjämningsventil faller under en förutbestämd nivå, kommer en varningslampa tänds på instrumentpanelen. Denna varning är separat från varningssystemet på huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132131.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.