Vilka är skillnaderna mellan en remskiva, en ratt och en axel?

Enkla maskiner är grundläggande objekt eller kombinationer av föremål som kan överföra en kraft från en plats till en annan, ändra riktning på en kraft, eller orsaka en förändring i storleken eller hastigheten på en kraft. Hjul, axlar och remskivor är enkla maskiner som har liknande utseende men presterar mycket olika funktioner. Wheel

den enklaste form, är ett hjul ett cirkulärt objekt kunna vända runt en axel som går genom dess centrum. Vanligtvis kallas en axel en axel är fäst vid hjulet vid den punkt där denna axel möter hjulet, och hjulet antingen kan rotera fritt runt axeln medan axeln förblir stationär, eller axeln kan vända tillsammans med hjulet. Om hjulet kan snurra fritt på axeln, är det inte anses vara en del av ett hjul-och-axel enkel maskin eftersom våld inte kan överföras och tillbaka mellan hjulet och axeln.

Hjulaxel

Om axeln är stelt fäst vid hjulet så visar det sig när hjulet snurrar, blir kombinationen en enkel maskin som omvandlar en rotationskraft appliceras på endera av de två delarna av maskinen. Om en kraft anbringas på hjulet, ökar denna kraft medan rotationshastigheten minskar. Om kraften appliceras på axeln istället, avtar men rotationshastigheten ökar.
Remskiva

En remskiva är ett hjul som hölls i ett ram men tillåts rotera fritt. På utsidan av remskivan är spårad, och ett rep lindas runt remskivan bringar remskivan att vända när repet dras. En fast remskiva kan ändra riktning på en kraft appliceras på det, och en remskiva upphängd så att den kan röra sig längs med en last kopplad till sig kan ge en mekanisk fördel i att flytta den belastningen. System bestående av flera skivor används ofta för att ändra både riktning krafterna och ge mekanisk fördel.
Skillnader

Hjul-och-axliga maskiner ibland förväxlas med trissor . Så är fallet med bilmotorer, i vilka hjulen drivna av remmar ofta kallas remskivor. Dessa hjul faktiskt är stelt fästa vid axlar och används för att överföra effekt eller ändra rotationshastighet och kraft. Dessa egenskaper gör dem hjul-och-axliga maskiner och inte brythjulsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132128.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.