Har Kör en bil är A /C Freon småningom ut?

De flesta bilägare helt enkelt acceptera det faktum att Freon ™ i sin bilens luftkonditioneringssystem måste laddas med jämna mellanrum, som om detta var en oundviklighet. Många förare ta sitt luftkonditioneringssystemet förbrukar kylvätska olja mycket som motorn använder bränslet. Egentligen kan en bils luftkonditioneringssystem köra för år utan omladdning om väl underhållna. Freon

Freon är varumärket av en typ av luftkonditioneringssystem köldmedium tillverkas av DuPont Chemicals. Andra märken av R-22 köldmedium görs av andra tillverkare. Under åren den kemiska strukturen hos dessa kylgaser som R-12 eller R-14 har ersatts i allmänt bruk som svar på miljöregleringar av United States Environmental Protection Agency.
Köldmedium

Din bils luftkonditioneringssystem komprimerar köldmedium gaser in i en vätska, sedan släpper gasen genom en radiator-liknande förångarbatteri. Den plötsliga expansionen av gasen frossa de förångarslingorna. Det tar värme från luften som passerar över spolarna och ut genom ugnar ventiler inne i bilen, kyla kupén. Köldmedelsgas inte "slitas ut" som olja är inte heller förbrukas som bränsle. I en korrekt slutet system gasen kan fortsätta komprimeras och släpps om och om igen, orsakar så länge det inte läcker ut.
Av gasförlust
< p> Insidan av ett motorrum, där luftkonditioneringssystemet fungerar, betvingar slangar och anslutningar i systemet för extrema temperaturer och vibrationer, samt kontakt med föroreningar, vägsmuts, drivmedel, olja, och slipmedel och frätande ämnen. Över tiden, dessa faktorer bryta ner slangar och anslutningar, vilket gör den trycksatta köldmedium läcker ut.
Symtom på gasförlust

Du kommer troligen första meddelande köldmedium förlust när din luftkonditionering slutar kyla så bra som det borde. Vid låga nivåer, de förångarslingorna kan isen upp. Köldmedelsgas har ofta ett färgämne tagg som kan visa upp runt slangar och anslutningar som en röd vätska. Kroniska låga nivåer av köldmedium kan orsaka klimatanläggningen kompressorn att värma upp och skada den permanent.
Underhåll

En relativt liten förlust av köldmedium kan minska effektiviteten i din luftkonditioneringssystemet dramatiskt. En 10-procent förlust av köldmedium kan minska effekten av din luftkonditionering med 20 procent eller mer. Du kan förhindra denna förlust genom att ha datorn kontrolleras årligen före starten av varmt väder. Har förlorat kylmedelgas ersatts av proffs. Överladdning systemet kan vara lika skadliga som kronisk köldmedium förlust. Vissa auto AC proffs rekommenderar evakuera systemet och påfyllning det var tre till fyra år för att testa för läckor
Legality

Tänk på att Federal -. Samt många tillstånd - lagar förbjuder vetskap utsläpp av freon i atmosfären. Om din bil har en läcka, är du juridiskt skyldig att ha läckan repareras innan du laddar systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132125.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.