Historien om sexkantsbultar Nuts & Bolts

Införandet och utbredd användning av sexkantsskruvar och muttrar kom som ett resultat av innovation inom teknik och metallurgi. Sexkantsskruvar och muttrar och verktyg för att använda dem kräver snäva toleranser Deras universella adoption som ett standardiserat fäste typ fick vänta för utvecklingen i smide, prägling och tekniker bearbetning innan sexkantskruvarna kunde noggrant gjort. Forntida Skruvar

Hex-head muttrar och bultar är en del av ett fästsystem som använder skruvgängor. Gängor går tillbaka till assyriska kungen Sanherib i det sjunde århundradet f.Kr.. Sanherib används skruvar som en del av de pumpar som matade vattensystem för de hängande trädgårdarna i Babylon. Den grekiska matematikern, Archytas av Tarentum, beskrivs trä gängor i det tredje århundradet f.Kr., och det första århundradet f.Kr. träskruvar användes brett i olja och vind pressar. Dessa var oftast knutna till någon form av permanent handtag som en roterande anordning.
Metall skruvar

Metal skruvar och bultar först dök upp i Europa på 1400-talet, men inte blivit ett vanligt fäste till det 18th århundradet, då verktygsmaskiner utvecklades som kunde tillverka dem. Mellan 1770 och 1798, Wilkins brittiska instrumentmakare Jesse Ramsden, brittisk ingenjör Henry Maudslay och amerikanska uppfinnaren David alla patenterade skruv-skärande svarvar för tillverkning av gängade stänger. Tidiga skruvar tenderade att vara skräddarsydda med fyrkantiga skruvskallar. Replacement bultar var alla specialtillverkade och därför inte finns i tillräckligt stora mängder för att bli utbredd.
Standardisering

Square-bultarna var vanliga i början av applikationer eftersom de var lättare att göra med de verktyg, metaller och tekniker av tiden. Fyrkantiga huvuden kräver mindre noggranna toleranser, så att en nyckel som kanske inte är den exakta storleken på en bult men vara nära nog för att vända en hand-bearbetad huvud square bolt. Fyrkantiga huvuden, men är stora och kräver mer utrymme att vända. Genom 1841, British verktygstillverkaren Joseph Whitworth och hans amerikanska motsvarighet, hade William Säljare av Franklin Institute föreslagit att skapa ett system med standardiserade gängor. Standardiserade bultar och muttrar följde snart verktygsmakare utvecklat nya tekniker för att göra dem i kvantitet.
Bessemer

Mellan 1856 och 1876, utvecklade brittiska metallurg Sir Henry Bessemer bessemerprocessen , ett sätt att massproducera billig stålplåt. När maskinister använde gjutjärn och former grövre av stål, var fyrkantiga skruvskallar lättare att göra. Som maskiner blev mindre och mer kompakt, men den hex-head bolt utvecklats för att möta behovet av mer kompakta skruvskallar. Under 1830 James Nasmyth
Massproduktion

, en assistent till Henry Maudslay, utformat ett banbrytande fräs fäste för Maudslay bänk svarv för att göra en stor sats av hex-bultar för en skalmodell de byggde för London Science Museum. Genom 1840-talet, kallt rubriken maskiner blev tillgänglig för stämpling metall. Det dröjde till 1880-talet, då Bessemer stålverken började tillverka den nya kolstål i exakt tjocklekar och kvantitet, innan kallformningsutrustningen maskiner började stansa ut muttrarna. Denna innovation gjorde att nötter stämplade från plan metall lager och bearbetas till exakta toleranser kan skruvas fast bultarna som gjorts av de nya skruv-gör maskiner i bruk i hela landet. Större sexkantmuttrarna snabbt ersättas fyrkantiga skruvskallar i tunga industriella tillämpningar.
Wars

De två stora krigen på 20-talet, den utrustning av massiva arméer och underhåll av att utrustningen tvingade ännu större standardisering för tillverkarna av krigsmateriel. Den ödmjuka hex-head bult och mutter fästsystem blev viktigt inte bara för krigsinsatsen, men att praktiskt taget varje aspekt av det moderna livet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132106.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.