Kan en blockerad transmissionsfilter Orsak Slipping?

Varje automatlåda har ett filter transmissionsolja normalt består av filt eller liknande material. Detta filter sitter i sumpen för överföring pan och filtrerar vätska som överför från sumpen i transmissionen. Transmissionsolja har mer än bara ett syfte, och ett öppet flöde av transmissionsolja är avgörande för all verksamhet i transmissionen. Ett igensatt transmissionsfilter resulterar i ett antal symtom. Lösa problemet omedelbart för att förhindra för tidig förslitning av transmissionskomponenter. Fördröjd förlovning

Alla transmission funktioner börjar med växellådans fluidpumpen. Detta element pumpar vätska från sumpen genom filtret och in i ventilhuset riktad till olika delar av transmissionen. När fordonet växlas till växeln, appliceras tryck på vissa kopplingar inom transmission för att skapa rotation från motorn till komponenterna i transmissionen och sedan till hjulen. Om det tar längre än en sekund för överföringen att lägga i växeln, är det sannolikt att filtret förhindrar adekvat flöde i ventilhuset, kräver pumpen att arbeta hårdare och fördröja redskap engagemang.
Transmission Överhettning

transmissionsolja i automatväxellåda ansvarar också för kylning av transmissionen. I de flesta fall kommer det fordon som är utrustat med en växellåda svalare att bistå vid kylning av transmissionen. Om transmissionen är igensatt, kommer mindre vätska gör det in i växellådshuset och även till transmissionen svalare. Om transmissionsolja börjar att överhettas, kommer vätskan förlora permanent några av dess friktionsegenskaper, ofta orsakar glidning av transmission och extremt slitage. Det vanligaste tecknet på transmission överhettning är lukten av bränt transmissionsolja om överföring oljestickan eller under körning.
Överföringsbrus

Transmissionsolja ger smörjning interna komponenterna i kraftöverföringen. Om det finns en brist på transmissionsolja dirigeras till exakt smorda områden inom överföring, kommer växlar saknar smörjning och börjar göra ljud under normal drift. Bullret kommer i form av ett gnäll eller prat och är i allmänhet märks i alla växelfunktioner av transmissionen. Detta buller eller prat är faktiskt en metall-på-metall ljud och dramatiskt orsakar slitage på metall växlar, lager och andra rörliga delar inuti transmissionen.
Transmission Slipping

Alla transmissionsolja har friktion tillsatser som bidrar till att förbättra friktionen mellan kopplingsplattorna och band inne i transmissionen. Ett bra exempel på detta är i en GM 3T40 överföring. När transmissionen växlar till tvåan, är vätskan dirigeras till en servo som vänder på det mellanliggande bandet inne i transmissionen. Det mellanliggande bandet har ett friktionsbelägg som greppar på den ingående trumman och stoppar in trummans rotation, vilket skapar andra växeln. Om det inte finns tillräckligt transmissionsolja dirigeras in i servo kommer bandet inte tillämpas i rätt tid, vilket orsakar en neutral-liknande effekt i kraftflödet av transmissionen. Bristen på transmissionsolja runt insidan av bandet från ett igensatt filter kommer att bringa bandet att glida runt den ingående trumman, vilket resulterar i en förlängd neutral-liknande effekt, eftersom det finns en brist på friktion hjälp från adekvat vätska. Samma koncept gäller också att "tillämpa" funktioner hos kopplingarna som engagerar kraftflödet i överföringen. Otillräcklig vätska från ett igensatt filter gör att kopplingarna att glida mot varandra, förhindrar korrekt överföring kraftflödet


Korrekt underhåll

Old transmissionsolja och en gammal filter kommer att kraftigt påverka livslängden av transmissionen. För bästa skydd och prestanda, bör transmissionsolja och filter bytas var 30.000 miles. På vissa automatiska växellådor, är filtret ett permanent livstid internt filter som är inrymd i det fallet och kan inte ändras utan att ta bort och riva ner överföringen. I detta fall skulle det bästa underhållet att utföra en överföring spola var 30.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132092.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.