Hur Mät Spänningsfall i en batterikabel

Spänningsfall är helt enkelt förlusten av spänning längs en kabel, vilket resulterar i en påtaglig minskning av den tillgängliga spänningen. Den orsakas av motstånd mot flödet av elektroner, både inom kabeln och vid kontakterna på båda ändarna. Ohms lag säger att spänningsfall är lika ström multiplicerat med motstånd, så batterikablar för att ha mycket låg resistans. Följaktligen kan de bära stora strömmar med mycket lite spänning förlust. Saker du behöver
Digital multimeter
Automotive amperemeter
Visa fler instruktioner
1

Rengör batteripolerna och kontakterna kabel för att ta bort rost, smuts och olja som bildar ett resistivt skikt över kontakterna. Producera rena metallytor där multimeter sonderna kan fästas direkt på ren metall.
2

Slå på multimeter och ställ den att mäta likspänning, med 20 volt sortiment. Om mätaren är auto-allt du behöver inte välja ett intervall.
3

Slå på tändningen för att producera en ström flyter genom batterikabeln och sedan skapa förutsättningar för som du vill testa spänningsfall. Till exempel, kör motorn med lyset på, eller med luftkonditioneringen arbetar om du vill veta spänningsfallet under dessa förhållanden.
4

Anslut mätaren mellan batteripolen som kabeln är fäst och den motsatta änden av kabeln. Observera läsning. Detta representerar spänningen förlusten över batterikabeln under nuvarande förhållanden. Gradvis sänka spänningen område valt på mätaren för att öka noggrannheten av avläsningen. Använd intervallet som är precis större än spänningen behandlingen visas. Till exempel, om mätaren visar ca 0,4 volt, minska utbudet inställningen till det näst största värdet, vanligtvis en volt på de flesta mätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132073.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.