Varför Bilglas Crack?

Trots den starkare sammansättning auto glas jämfört med en typisk glas panel, vindskydd oundvikligen bildar chips och sprickor. En bil vindruta består av två tjocka glasskivor åtskilda av ett tunt lager av plast avsedd att förhindra splittring under olyckor. Medan en spricka i allmänhet börjar med en enkel flygande sten, det finns ett antal faktorer som bidrar till spridningen av en spricka. Debris

Flygande skräp är en ständig fara för förare på hårt trafikerade gator eller motorvägar. Även den minsta av stenarna utgör ett allvarligt hot mot en vindruta. En sten eller en bit av grus sparkade upp av en annan bil kan skapa en synlig chip i auto glas. Ibland kan skadan inte ses. En liten buckla som skapats av detta skräp kan vara tillräckligt för att förstöra integriteten hos en vindruta. Resultatet är försvagad, defekt glas benägna till längre, mer synliga sprickor. När ett chip finns
Vatten

, kan vattenånga producera vindruta sprickor. Vatten tränger in i minsta chips eller sprickor på en vindruta. Denna fukt fungerar som en skapare av utökade sprickor i glaset. När vattnets temperatur varierar på grund av yttre förhållanden, dess egenskaper varierar. Vatten expansionen hjälper det skär sig genom glaset, vilket resulterar i en skadad vindruta. Denna faktor är svårt att eliminera en gång chips är närvarande eftersom vattenånga är ständigt närvarande i luften.
Kalla miljöer

en vindruta som är i kallt väder tenderar att förvandlas till mer av en konkav form, vilket leder till sprickor sprider sig horisontellt. Befintliga chips och sprickor sätts under mer stress i dessa temperaturer. Dessutom de två glasskivor som utgör en vindruta uppvisar ofta olika temperaturer, eftersom den tempererade inuti bilen är annorlunda än temperaturen utanför. En kall dag kontrakt det yttre skiktet medan höga temperaturer inuti expandera underliggande arket. Dessa leder till ett skapande och spridning av glas sprickor. Omvänt, samma principer är sanna på en varm dag. Värme utanför kombinerat med en kylare, luftkonditionerade inredning skapar skillnader i glas form. Du kanske har hört talas om någon häller hett vatten på en frusen vindruta och resultatet är en vindruta spricka. I detta fall, expanderar varmvatten vindruteglaset medan de kalla temperaturerna kontrakt det inre lagret.
Dåliga vägar

En grov, omak ökar sannolikheten för en betydande spricka. Gropar, obelagda gator och andra hinder trafikanter bidrar till en isärdragning av glaset. Preexisting chips och smärre sprickor sprids som bilen färdas genom ojämn terräng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132071.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.