Upptining en bil lås

iskalla temperaturer ökar kör faror och därmed behovet av tillsatta garantier. En grundläggande nödsituation kit är ett måste, men det är inte komplett utan ett avisningsmedel för dina lås bildörr. Det finns flera alternativ som finns på marknaden så det är viktigt att inte överrumplas. Oavsett om du reser långväga eller bara till mataffären, frysta lås utgör ett problem som kan uppstå oftare i vintrigt väder, men kan lätt undvikas med lite eftertanke och förberedelser. Saker du behöver
Lock avisningsmedel
Cigarettändare
Matcher
Vaselin
Antifreeze
fön
Förlängningssladd
Visa fler instruktioner
Steps
1

Prova alla dörrar innan du försöker tina ett lås. Lås kan frysa på en sida av bilen medan den andra sidan berörs inte av de svåra förhållandena. Om alla dörrar är låsta på bilen, först knuffa en dörr med höfterna. Om du hör sprickbildning ljud, kan detta vara tillräckligt för att befria ditt lås.
2

Använd ett lås avisning enhet som kan köpas på någon bil eller de flesta varuhus. Antingen en lösning från en aerosol kan sprayas direkt i låset, eller en batteridriven avisningsmedel kan användas genom att sätta in en uppvärmd koppartråd i låset.
3

Heat din nyckel Om du inte har en de-icing enhet. Använd antingen en cigarettändare, tändstickor eller om nödvändigt varma nyckeln mellan fingrarna genom att gnugga kraftigt innan du försöker att hålla den i nyckelhålet.
4

Gnid din nyckel med vaselin och sätt in den i låsa. Detta kan ta några försök, men med envishet hittar du hur en enkel hem botemedel verkligen kan fungera. Om du inte har vaselin händig, doppa nyckeln i frostskyddsmedel i stället.
5

Värm lås eller nyckel med en hårtork som en sista utväg. Det här är ett alternativ endast om du är parkerade någonstans nära ett eluttag där du också har tillgång till en förlängningssladd, som i ditt eget uppfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132070.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.