Hur man ger Aluminiumfälgar en glansig look

Aluminium upptäcktes 1807, men det var inte förrän 1886 som Charles Martin Hall utvecklat ett system för att rena den från föreningar. Aluminiumfälgar, på motorcyklar och andra fordon, omfattas normalt av lack eller färg, och detta måste tas bort innan du kan polera metallen under. Gjuten aluminium är ett material som används för köksredskap och yttre möbler, liksom delar motor. Ge gjutna aluminiumfälgar en glansig look är en tidskrävande aktivitet, men resultaten kan vara värt besväret. Saker du behöver
Maskeringstejp Spray tejp
stripper
Stålull
Sandpapper
Aluminium polish pasta
bomullstyg
bänkslipmaskin
Kratsning hjul
Bil vax
Visa fler instruktioner
1

bort dina gjutna aluminium från din bil så att du kan arbeta med dem fritt. Täck över områden du inte vill göra glänsande med maskeringstejp. Om ditt hjul har ekrar, kan det ta lång tid att polera för att få en blank yta, så du kanske bara vill jobba på fälgen. När hjulet är beredd, ta bort all färg och smuts genom att tillämpa en spray på strippa. Spraya den ena sidan av varje hjul i taget, vilket möjliggör 20 minuter per sida.
2

Scratch bort eventuell oönskad färg och smuts med stålull. Om färgen på hjulet har börjat bubbla upp, är det redo att börja använda stålull. Om inte all färg tas bort kan du behöva ansöka på nytt spray på stripper och upprepa processen.
3

Skölj bort alla dina hjul gjuten aluminium med vatten.

4

Slipa de förberedda områdena i varje hjul med sandpapper. (Se referenser 3) För bästa resultat börjar med 320 grit sandpapper tills metallen är så smidig som möjligt. Nu sand över en gång med 600 sandpapper. Efter att använda 1000 sandpapper. Slutligen arbetar på aluminium med spegel fint sandpapper.
5

Applicera lite aluminium polish pasta till de slipas områden av dina hjul med en bomullsduk. Se till att tyget är 100 procent bomull och att det är fullständigt ren. Gnid pastan in i ytan av aluminiumet.
6

Buff pastan in på hjulen med en bänkslipmaskin med bomull polering hjul. Detta kan påskynda processen avsevärt, men för svåra områden, som ekrar, måste du polera polera för hand.
7

Ta bort alla maskeringstejp som har legat på hjulen efter slipning och polering. Skydda dina polerade fälgar från repor genom att tillämpa några vanliga bilvax till dem. Behåll den blanka utseendet på dina gjutna aluminium genom polering dem med polish pasta och en ny duk varje par månader. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132052.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.