Hur vinterförbereder en parkerad bil

Som en uppskattad besittning, bör din bil vara aktsam, särskilt under vintern. Detta är ännu mer fallet om du inte planerar att köra fordonet under vintermånaderna. Oroa dig inte, men - mycket av det som behöver göras för att vinterförbereder din bil kan göras på en eftermiddag. Saker du behöver
bil täcka
Steel Box ull
bakpulver
Visa fler instruktioner
1

Få ett oljebyte tillsammans med nya filter och en spolning av ditt kylsystem. Dessa tjänster kan göras av någon allmän bilmekaniker och tar ungefär en halvtimme. Se till mekaniker kontrollerar frostskyddsmedel och sprutar broms rotorer med ett smörjmedel.
2

Kontrollera däcktrycket med en lufttrycksmätare. En lufttrycksmätare är en liten enhet som ansluter till stammen av däcket och tar ett tryck läsning av dina däck. Kontrollera att det finns en optimal mängd luft i däcken. Däck kräver ett specifikt tryck beroende på deras storlek, märke, typ och fordonet som de bär. Kontrollera med däcktillverkaren eller fordonets handbok för korrekt däcktryck. Ibland däcktrycket beloppet är på däcksidan. Underhålla optimalt däcktryck är viktigt eftersom de kalla temperaturerna kommer att minska trycket i däcken. Om du har möjlighet att, sätta bilen på domkrafter så det är från marken. Detta kommer att minska trycket på däcken.
3

Sätt en bit stålull i din avgasröret för att stoppa gnagare från att komma in i bilen.
4

Placera en öppnad låda bakpulver i fordonet. Detta kommer att hålla luften fräsch i fordonet. Placera den på en plats som du kommer att se det så när du kör det för första gången kommer det inte att få hela bilens interiör.
5

Stäng alla fönster och ventiler i bilen för att se till gnagare kan inte komma in.
6

Sätt en full tank i bilen tillsammans med en bränsle stabilisator. Bränslet stabilisator stoppar bensin från separera i vattnet i tanken, vilket kommer att skapa korrosion i din tank. Vatten kommer också förvandla din gas dåligt, och detta kan orsaka problem när du startar bilen på våren.
7

Rengör bilen och vaxa den. Detta kommer att bidra till att förhindra korrosion. Om du har läder i kupén, använd en skyddande på det.
8

Parkera bilen och ta bort batteriet. Spraya ett tätskikt lösning på slutändarna, som är de metallbitar som ansluter till batteriet. Detta gör det enklare att ansluta batteriet under våren. Placera batteriet i ett varmt område som din källare. Kalla temperaturer kan skada batteriets kemikalier, gör den oanvändbar nästa gång du vill starta din bil.
9

Placera en bil täcka över fordonet. Detta kommer att förhindra damm från att byggas upp på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132039.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.