Felsökning av en 6.5L dieselmotor

En av de vanligaste cylindervolym - särskilt lastbilar tillverkade av Ford och General Motors - är den 6,5 liters diesel, vilket är en lättare, mindre kraftfullt alternativ till det stora vridmoment och bränsle konsumtion av en V8. Bortsett från makten, spelar det faktum dessa 6.5L motorer är dieselmotorer också en del i underhåll och felsökning, som ni anser delar som glödstift, generatorn och batteriet. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Glödstift
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batterierna som driver 6.5L motor. Skruva loss skruvarna som håller de positiva och negativa polerna på varje batteri. Kontrollera metallytorna för någon rost och korrosion, vilket kan påverka batteriets prestanda. Dessutom knäckt hölje på motorn måste bytas ut, tillsammans med eventuella terminala kablar som är sliten eller skadad.
2

Inspektera generatorn, en viktig del i att ge ström till alla motorns mekanismer . Skruva den elektriska ledningar från baksidan av generatorn och kontrollera eventuella lösa eller skadade ledningar. Dessa måste bytas ut för att motorn ska fungera korrekt.
3

Kontrollera remmen generator remskiva och borstar generator för normal arbetande parametrar. Remskivan bältet ska inte ha överskjutande slitage, eller skadas - om det är, sedan ersätta den. Kontrollera borstarna genom att lossa skruvarna som håller generatorn på plats, vrida enheten över för att undersöka dem och se till att det inte finns någon skada.
4

Byt glödstift. Dessa liknar tändstift, eftersom de värma upp och hjälpa till att starta motorn. Ta bort fördelarlocket och kontrollera om det finns skador på elektriska ledningar och rotor inuti. Byt ut en del om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132032.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.