Felsökning av en dålig jord på en långsam Starter

En långsam start motorn kan orsakas av flera problem inom ditt fordon. Emellertid är den vanligaste ett defekt batteri. Batteriet producerar en elektrisk ström, som gnistor startapparaten. Ett dåligt batteri innebär att din starter kommer inte att fungera korrekt. Felsökning av batteriet kräver en grundläggande förståelse för hur batteriet fungerar. Den positiva batterikabeln - ofta rödfärgat - skickar ström till startmotorn. Minuskabeln - färgad svart - agerar en jord. Skador på jordkabeln påverkar den positiva kabeln, vilket leder till en långsam start motor. Saker du behöver
Skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Bakpulver
Terminal renare kit
Korrosionsresistent bespruta
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en säker plats på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen eller använda block till hjulen för att förhindra att fordonet rullar. Stäng av tändningen. Öppna huven.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. När du har kopplat minuskabeln, koppla bort pluskabeln också.
3

Genomför en okulärbesiktning av batteripolerna. Leta efter uppenbara tecken på rost, korrosion eller smuts på polerna. Blötlägg Terminalanslutningarna för fem minuter i en lösning av 2 matskedar bakpulver blandas i 2 koppar vatten för att neutralisera korrosion. Rengör kontakterna med en borste terminal renare. Byt terminalerna efter kontakterna torka.
4

Inspektera båda batterikablarna. Följ den negativa kabeln till jord på motorblocket söker frayed isoleringar, korroderade ledningar eller brända kablar. Följ den positiva kabeln till startmotorn, letar efter skador samt. Byt batterikablarna om du märker tecken på skador.
5

Anslut batterikablarna till batteriet för att säkerställa en säker anslutning. Anslut den positiva kabeln först. Tryck kontakten till batteripolen och dra åt bulten med hjälp av en skiftnyckel. Anslut minuskabeln först efter den positiva kabeln har säkrats. Ansök korrosionsbeständigt spray båda terminalerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132024.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.