Hur man byter en mekanisk Voltage Regulator med en Solid State

En spänningsregulator reglerar spänningen till elektriska komponenter, så att de inte bränner ut eller blåsa en säkring. Generatorn som levererar el i bilen för att ladda batteriet och köra dina elektriska apparater producerar olika spänningar, beroende på hastigheten generatorn roterar. Till exempel, när motorn är på tomgång, är spänningen från generatorn mindre än 12 volt, så att batteriet nedskärningar i. Men när motorvarvtalet ökar, kan generatorn producerar 15 eller 20 volt, vilket skulle skada elektriska apparater. Båda styrs av spänningsregulatorn. En mekanisk regulator har rörliga delar som slits, medan ett fast tillstånd regulatorn inte, därför det anses vara mer tillförlitlig. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Den negativa kabeln är svart och ansluts till terminalen märkt "-." Detta säkerställer elförsörjningen är isolerad
2

Leta regulatorn.. Det är oftast på topp, eller nära, generatorn och är cylindrisk till formen.
3

Koppla loss kablarna från spänningsregulatorn. Ledningar på spänningsregulatorn färdigkopplad och förseglas. One ansluts direkt till generatorn, den andra ansluts till den positiva polen på batteriet, via en vävstol. Använd en skiftnyckel för att lossa muttrarna som håller kablarna på plats och ta bort ledningarna.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller spänningsregulatorn på plats med hjälp av en skiftnyckel. Det finns vanligtvis två bultar, en vardera sidan av regulatorn. Lyft regulatorn och kablarna ut från motorrummet.
5

Placera fast regulatorn state spänning på samma ställe som den du har just tagit bort. Byt skruvarna och dra. Var beredd på att göra små justeringar om SSD regulatorn har olika infästningar.
6

Anslut kablarna från regulatorn till generatorn och batteriet. Byt ut negativa batterikabeln på batteriet med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132019.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.