Hur Spola A /C System

Luftkonditionering reparationer kan bli dyrt. Tekniker kan ta ut hundratals dollar för att felsöka och serva en A /C-systemet. Innan spendera pengar på professionella tjänster, försöka spola bilens A /C-systemet själv. Förfarandet för spolning av A /C-systemet är ganska enkelt. Du behöver några fordonsindustrin verktyg och ungefär två timmar. Saker du behöver
Manifold mätare
Vakuumpump
skiftnyckel
Spetstång
Flush lösningsmedel
burk med tryckluft
Duk rag
Ackumulator
Kan av köldmedium
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en säker plats på plan mark. Dra åt parkeringsbromsen, men låt motorn gå på tomgång. Slå på luftkonditioneringen. Öppna huven.
2

Leta luften beslag conditioning service. Den låga-passning i sidled ligger på köldmediet slangen som går från ackumulatorn till kompressorn. Den höga-passning i sidled ligger på köldmediet slangen som går från kompressorn till kondensorn. Ta av plastsnäpplocken på tjänsten beslag.
3

Anslut den blå slangen på grenröret mätarna till låg-side montering. Anslut den röda slangen på grenröret mätare till hög-side montering. Fäst den gula slangen på grenröret mätaren till vakuumpumpen. Öppna ventilerna på slangarna och aktivera vakuumpumpen. Låt vakuumet att evakuera A /C-systemet tills trycket läsning på grenröret mätarna når 0 psi. Stäng av vakuumpumpen. Lossa slangarna från A /C tjänsten beslag. Stäng av tändningen.
4

Koppla låga sidan och high-side kylmedel slangen från kondensorn med hjälp av en skiftnyckel. Häll flush lösningsmedlet in i den höga sidan inlopp hos kondensorn. Applicera tryckluft i höga sidan inlopp hos kondensorn. Fånga spola lösningsmedel med en tät trasa som den kommer ut ur utloppet hålet i kondensorn. Leta efter synlig smuts och blandas grime in med lösningsmedlet. Fortsätt att spola kondensorn tills allt skräp tas bort.
5

Följ låga sidan kylmedel slangen från kompressorn tills du når ackumulatorn, som är monterad nära den bakre brandväggen. Skruva av monteringskonsolen som håller fast ackumulatorn till brandväggen. Avsätta de bultar på ett säkert ställe.
6

bort ackumulatorn med skiftnyckel. Titta inuti låg-side köldmedium slang där du kopplade ackumulatorn. Lokalisera öppningen röret. Avlägsna öppningsröret från kylmediet slangen med tång. Inspektera öppningsröret för synligt skräp eller uppenbara tecken på skador. Byt ut röret, om det behövs.
7

Ersätt ackumulatorn med en ny. Fäst ackumulatorn på fästet med hjälp av en skiftnyckel och monteringsbultarna du tidigare tagit bort. Fäst fästet tillbaka till brandväggen. Återanslut köldmediet slangarna till kylaren.
8

Koppla bort vakuumpumpen från den gula slangen på grenröret spårvidd. Bifoga en burk av köldmedium till den gula slangen. Slå på tändningen. Slå på luftkonditioneringen. Vrid på A /C-inställningar till max. Öppna tryckventilen på den gula slangen från grenröret spårvidd. Öppna ventil på den blå slangen också.
9

Låt A /C-systemet för att ladda batteriet till dess rekommenderade intervallet. Stäng ventil på den blå slangen när avläsningen når mellan 25 och 40 psi. Koppla de många mätare från tjänster beslag. Sätt tillbaka plastlocket på tjänsteleverantörerna beslag. Låt din A /C för att köra i minst 10 minuter för att cirkulera kylmediet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132018.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.