Hur berätta om en Ingition Coil går dåligt?

Tändningen, eller gnista, är spolen en viktig del av fordonets tändsystem. Det fungerar att konvertera bilbatteriet utgång till rätt spänning som krävs för att väcka tändstiften. På grund av den önskade funktionen av tändspolen i en väl fungerande bil är det oftast självklart att känna igen när man går dåligt, om du känner tecken. Isolationsgenombrott mellan koppartråd inom en tändspole eller överdriven värme från motorn kan skada spolen leder till effekter av en sviktande tändspole. Instruktioner
1

notera någon minskning av bränsleförbrukningen. En betydande nedgång i gas körsträcka kan indikera fel tändspole eftersom tändstiften får mindre ström, kräver ett uppsving i bränslen.
2

Watch för en förändring i avgaser. På grund av en minskning i bränsleeffektivitet och användning av mer bränsle när en tändspole misslyckas, kan bilen börja avge svarta rök med en doft av bensin.
3

Notera om din bilen slår bakut, eftersom detta är ett tecken på att tändspolen fel når de senare skedena. Små explosioner inträffar i en bils avgasrör så dåligt utnyttjat bränsle samlar in och antänds. Dessa explosioner kan i sin tur orsaka betydande skador på avgassystemet.
4

Leta efter svårt att starta bilen, som avancerade tändspole misslyckande kan leda till tändstiften för att få mindre laddning än nödvändigt för att starta bilen.
5

Håll koll på alla motorstopp, speciellt när motorn har varit igång ett tag och har värmts upp. Stalling är särskilt vanligt när bilen är i viloläge, till exempel vid ett stoppljus.
6

Betrakta en misslyckad tändspole när en bil inte startar och batteriet Hoppning ineffektivt. När ett spolen har misslyckats totalt, är otillräcklig effekt emot av tändstift, hämmar möjligheten för bilen att starta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132012.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.