Hur man använder en Longacre Gauge Caster Camber

Även inställningen caster och camber är nästan föråldrad på grund av tillkomsten av strut fjädring, är det fortfarande krävs på vissa äldre bilar med traditionella spiralfjäder fjädring. Caster är vinkeln att hjulet lutar, antingen framåt eller bakåt, på toppen hos styraxeln sett från sidan av fordonet. Även Caster inte påverkar däckslitage, påverkar det den riktade kontrollen över fordonet. Camber är vinkeln att toppen av hjulet lutar medan du tittar på hjulet framifrån eller bakifrån. Camber inställningar påverkar både däckslitage och styrförmåga. Kontroll av caster och camber med en Longacre mätare låter komplicerat, men är faktiskt ganska enkelt. Instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, jämnt underlag.
2

Fäst Longacre spårvidd caster camber till spindlarna på framhjulen. Använd antingen den magnetiska adaptern eller den gängade adaptern som medföljer mätaren. Addera 3

Vrid mätaren tills den lilla nivån i slutet, precis framför det räfflade vredet indikerar mätare är nivån.
4

Se nivåerna på vardera sida av lastprofilen för att läsa camber. Den flaskan i fronten är märkt positiv camber och flaskan på baksidan är märkt negativ camber. Endast en flaska kommer att visa en reading.The linje närmast mitten av bubblan på flaskan som visar en läsning, är det rätt camber behandlingen.
5

Vrid det högra hjulet åt höger, tills vinkeln i hörnet i slutet av lastprofilen är parallell med den sida av fordonet. Vrid mätaren tills det är plant.
6

Vrid det räfflade vredet i mitten tills bubblan i mitten flaskan visar noll.
7

Vrid högra hjulet vänster tills den andra vinkeln i slutet är parallell med bilen. Rotera mätaren igen tills den är i nivå. Rör inte ratten i slutet. Läs gjutmaskinen på mitten flaskan. Den korrekta Caster läsning är i centrum av bubblan.
8

Upprepa för vänster hjul, vrida ratten åt vänster först.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131942.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.