Vad är Auto A /C Förångare & kondensorlinser?

Förångare och kondensatorer är de två viktigaste komponenterna i en bil luftkonditioneringssystem. Indunstaren drar värmen från luften som går in i din bil, och kondensorn överför värmen till den omgivande luften. Värmen överförs mellan förångaren och kondensorn genom användning av en kompressor och kylmedel, som absorberar sedan släpper värmen baserat på dess tryck. Förångare

förångare är vad som faktiskt kyler luften i bilen eller lastbil. Den består av en radiator-liknande grill placerad bakom instrumentpanelen av fordonet. Trycksatt flytande kylmedel sprutas in i förångaren, där det omedelbart expanderar till en gas på grund av det låga trycket i förångaren. När köldmediet övergår i en gas, absorberar den värmeenergi från omgivningen, vilket gör att metallen förångare bli kallt. När luften strömmar över förångaren, blir luften kall innan du går in i kupén.
Kondensor

Efter köldmediet förvandlas till en gas i förångaren, måste det återlämnas till en flytande form. Detta sker i kondensorn. En kompressor pumpar det gasformiga kylmediet in i kondensorn, där den förvandlas till en vätska på grund av det höga trycket i kondensorn. När gasen tvingas in i en vätska, frigörs energi i form av värme, vilket gör att kondensorn att bli varm. Kondensorn ser ut som en radiator och är vanligtvis på framsidan av bilen, framför kylaren. Kylfläkten och fordonets rörelse orsak utanför luft att strömma över kondensorn, nedkylning kondensorn.
Kompressor

Kompressorn ofta anses arbetshästen i ett luftkonditioneringssystem. Det gör det hårda arbetet ändra köldmedlet från en gas till en vätska så att det kan återanvändas för kylning. Fordon kompressorer är monterade på motorn, där de drivs av en rem. När du slår på luftkonditioneringen på medan du kör och märker en minskning i strömmen i fordonet, är det för att kompressorn har slagits på och drar ström från bandet. Addera Kylteknik

Automobile luftkonditioneringssystem som ursprungligen användes klorfluorkarboner och klorfluorkolväten som kylmedel, och många äldre fordon innehåller fortfarande denna typ av köldmedium. Det var allmänt känt som Freon grund av ett av de varumärken som används för marknadsföring. Efter Naturvårdsverket förbjöd tillverkning av CFC och HCFC grund av deras bidrag till nedbrytningen av ozonskiktet, började biltillverkare med fluorkarboner och fluorkolväten som köldmedium. Dessa typer av köldmedium kommer att fasas ut och efter 2015 på grund av deras bidrag till risken för global uppvärmning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131933.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.