Kullager vs Precision Bearing

förstå kvaliteten på lagren kan vara avgörande för att bibehålla livslängden på motor som använder dem. Medan de flesta kullager är gjorda av ganska bra material att ta itu med roterande slitage, är precision kullager utformad för att hantera extrem användning och tryck motor. För dem som förlitar sig på sina motorer för att prestera under extrema förhållanden, grundläggande kullager är otillräckliga. Regelbunden Kullager

Ett kullager involverar två metall tävlingar med tryckimpregnerat metallkulor som roterar mellan dem. En bur håller kulorna på plats, som fungerar som ett hållaren. De två raserna tillåter två olika motordelar att rotera runt varje använder metallkulor inuti lagret för att möjliggöra rörelse. Regelbundna kullager fungerar bra för grundläggande funktioner såsom hjul, remskivor, Hylsnyckel, leksaker, verktyg, hårddiskar och vagnar. De fungerar inte bra för maskiner som roterar med hög hastighet och kräver betydande prestation.
Precision Kullager

Precision kullager komma i antingen hög precision eller precision -grade lagren. Dessa titlar tenderar att vara lite av marknadsföring som lagren faktiskt betygsätts av vad som kallas en ABEC skala snarare än namn. Precision kullager använder samma design som vanliga kullager, men precision kullager är byggda med mycket hård metall och tillverkad för att klara mycket höga toleranser. Regelbundna kullager skulle helt enkelt upplösas under samma tryck.
ABEC Scale

Eftersom många kullager tillverkare använder olika namn utan någon särskild standard, begrepp som "precision" eller "kvalitet" lager betyder inte mycket. Istället, lagerindustrin står fast vid den ringformade lagret Engineering kommittén skala annars känd som ABEC skalan. Ett lager på ABEC nivå ett är en grundläggande kullager. Vanliga applikationer kunde hittas på en rullskridsko eller ett vagnshjul. Sanna precisionslager nå en ABEC nivå mellan sju och nio. Den övre delen av skalan bekräftar lagret kommer att fungera under extrema toleranser utan fel.
Application

Båda typer av lager regelbundet behöver någon form av smörjning för att behålla sin bromsverkan nivå. Smuts, gunk, fukt och grus kan orsaka haveri i förtid. En mindre misslyckande gör att lagret kärvar eller bränna. Kommer dock att högre rotationshastigheten, desto högre risk lagret splittras i bitar. Precisionslager arbetar vid sådana ytterligheter som ett misslyckande sannolikt kommer att förstöra de bifogade motordelar. Regelbunden kullager misslyckande kommer sannolikt bara att det gamla lagret måste hoppat ur och ersätts med en ny.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131921.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.