Felsökning av en sändning för en 1996 Dodge Avenger

Överföringen av Dodge Avenger tar bilens motoreffekt och överför den till drivhjulen. Det finns två olika typer av transmissioner en bil kan ha. En är en automatisk transmission där motorn skiftar växlar på egen hand, eller så kan du ha en manuell växellåda där du är ansvarig för sig växlar vid lämplig tidpunkt. Över tiden slitaget på transmissionen kan orsaka funktionsstörningar. Du kommer att behöva göra lite detektivarbete att lista ut vad som orsakar felet. Instruktioner
1

Kontrollera marken under där Dodge Avenger är parkerad för vätska. Se till att du parkerar din bil på samma ställe för ett par dagar och kolla under bilen för att se om det finns någon vätska på marken. Transmissionsolja har en körsbärsröd färg. Om fordonet läcker transmissionsolja du kan ha en läcka på en av de tätningar eller ett igensatt filter.
2

Öppna huven på Avenger. Var uppmärksam på lukter som inte finns normalt när du öppnar huven på din bil. Om du luktar stark doft av bränt, kan din överföring vara överhettad på grund av att inte ha tillräckligt med transmissionsolja.
3

Ta Avenger för en enhet. Under körning lyssna efter konstiga ljud från transmissionen. Om du här ett surrande ljud indikerar detta också låga transmissionsolja.
4

uppmärksam på skiftande Avenger spridningsmönster. Om bilen hoppar eller missar växlar, eller flytta verkar vara ur synk, kan du ha drabbats av inre koppling misslyckande. Detta symptom kan också orsakas av trasiga ledningar eller band misslyckande. På någon av kraftledningar
5

Seal läckor om det finns några. Se till toppen av transmissionsolja för att hålla det på sin optimala nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131917.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.