Hur identifiera vatten från en bilavgaser

Det är normalt för ett avgassystem att droppa lite vatten, speciellt vid start och efter att ha stått stilla en längre tid. Vatten är skapad på grund av kondens i systemet när motorn startas för första gången, och som en biprodukt av de kemiska reaktionerna i den katalytiska omvandlaren. Om du ser en betydande mängd vätska som kommer från dina slutrör, kan du kontrollera om du förlorar kylvätska, vilket kan yttra sig som vit rök ur avgasröret. Instruktioner
1

Granska din körning rutin. Vatten blir genereras från de katalysatorer, men också skapas genom kondensation när avgaserna är kallt. Korta täta enheter under vilken avgassystemet inte blir helt varm är en viktig orsak till kondens. Försök att se till att du tar enstaka lång bilresa att säkerställa avgassystemet ordentligt värmer upp. Se till att du tar ofta lång enheter hjälper till att hålla ditt avgassystem från tidig rost.
2

Kontrollera din bakre ljuddämparen för att se om det finns en skvallerhål, och om den är blockerad. Vissa bilar, som Ford Crown Victoria, har dräneringshål i mitten botten av den bakre ljuddämparen, som är små dräneringshål så att vatten kan utrymma avgassystemet (för att undvika rost). Om läckhål blir täckt eller blockeras, kan detta blockera vattnet från att rinna från ljuddämparen, vilket resulterar i vatten som kommer ur avgasröret. Du kan använda en liten skruvmejsel för att rensa ut läckhål om det har blivit igensatt.
3

Kontrollera kylvätskan och oljenivå. En allmän tumregel är om du ser blå rök ur avgasröret, betyder det att du bränner olja, och om du ser vita, väldoftande rök, det betyder att du bränner kylvätska. Kontrollera din motorrummet för läckage av kylvätska. Om du upptäcker någon, spåra din kylvätskenivån för ett par veckor för att se om motorn tappar kylvätska.
P Om kylvätska blandas in i avgaserna, kommer det inte gå iväg efter att motorn värms upp, och kommer att bli mer märkbar med tung gas. I dessa fall kan detta indikera motorns slitage eller skador som kylmedel blandar med förbränningsprocessen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131892.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.