Vad är flytande Motorcykel Rotorer ?

De rotorer på en motorcykel är de stora , skivformiga bromsdelarna att bromsok och bromsbelägg pressa när du bromsar . Rotorn - eller rotorer , om det finns en på vardera sidan av hjulet - är fäst till hjulet , vilket gör att hjulet att sakta ner tillsammans med rotorn , så att cykeln för att retardera . Standard Motorcykel Rotorer

Normala motorcykel rotorer är bultade direkt till hjulet . Även detta fungerar , hindrar det också rotorn från att expandera och upphandlande ordentligt när det värms upp från tillämpningen av bromsarna . Om bromsskivan blir varm nog , kommer det varp småningom , kräver sin ersättare . De flesta billigare motorcyklar, liksom kryssare , fortfarande utnyttja konventionella rotorer.
Flytande Rotorer

För att reducera tendensen hos rotorer att varp och tillåta dem att expandera och kontrakt utan att slå som de värme och kyla , utvecklade ingenjörerna flytande rotorer . Snarare än att vara bultad direkt till hjulet , är flytande rotorer bultad till en rotor bärare; bäraren sedan skruvas fast i ratten . Det finns full flytande rotorer och flytande rotorer . Flytande rotorer nitas fast till transportören , medan fullständiga float rotorer är bultade till bäraren , med ett litet spel mellan rotor och bäraren . Full flytande rotorer kan motstå skevhet mycket väl , eftersom de är fria att röra sig som metallen expanderar . Emellertid fullständiga flytande rotorer tenderar att en rattle lite , på grund av den extra clearance. Nästan alla högpresterande motorcyklar använder någon typ av flytande rotor .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131883.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.