Hur att bryta loss en Stuck Hjul Aluminum Alloy

Lättmetallfälgar är en snygg komplement till alla fordon. Legeringar är lättare och starkare än stålfälgar. De legeringar hålls på bilens nav med muttrarna och är avsedda att komma ut snabbt och enkelt när muttrarna tas bort. Däremot kan smuts och fett fastnar mellan hjul och nav, vilket gör att hjulet att fastna eller frysas till fordonet. Det är ofta möjligt att ta bort hjulet med hjälp av smörjmedel och en blåslampa. Saker du behöver
Ordet jack
Däck järn
Penetrerande smörjmedel (WD40) katalog gasolbrännare
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera bilen på en plan, väl upplyst yta. Placera växellådan i växel om den är manuell och in i "Park" om det är en automatisk. Engagera nödbromsen.
2

Lossa muttrarna på hjulet som behöver tas bort. Skjut en domkraft under bilen och palla upp bilen tills hjulet och däcket är upphängda. Avlägsna muttrarna.
3

Sparka botten av däcket för att se om du kan få bort den från navet. Gör inte kontakt med någon del av aluminiumfälg med din sko för att undvika repor.
4

Spray en liberal mängd penetrerande smörjmedel mellan hjulet och navet där hjulet fästen, om däcket inte röra sig när sparkas. Blötlägg hela området med smörjmedlet. Låt smörjmedlet blöt i flera timmar.
5

Värm hjulet och navet där de går ihop med en handhållen gasolbrännare. Värm hela området. Bränn inte eller skadar några gummidetaljer nära hjulet med facklan. Också vara medveten om eventuella närliggande bränsleledningar eller andra brännbara delar.
6

Bänd av hjulet på navet med en breaker bar. Bänd från baksidan av hjulet. Skydda hjulet genom att placera en trasa mellan brytaren bar och hjulet. Utnyttja hävstångseffekten i baren att tvinga hjulet på navet.
7

Torka baksidan av hjulet och navet där hjulet monteras med en trasa och lite avfettningsmedel. Applicera ett tunt lager av ant-gripa till navet när du installerar hjulet för att förhindra den från beslag i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131881.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.