Om en fläkt navenhet

Fläkten navaggregatet tjänar en mycket viktig funktion på motorfordon. Fläkten Navaggregatet, med sina separata komponenter, har utformats för att ta över platsen för den gamla fasta fläkten som var standard utrustning på äldre fordon. Hub fläktenheterna arbeta mer effektivt än de äldre design med en variabel hastighet för kylning när det behövs, vilket sparar hästkrafter energi och minskar kostnaderna för bränsle. Enkelt i design och funktion, förbättrar navet fläkten kolossalt kylning effektivitet och prestanda. Fläkt och Hub

fläkt och hub består av ett centralt nav varifrån flera fläktblad är anslutna, och konstruerade för att rotera i en cirkulär rörelse, driven av en trissa av motorn. Fläktbladen har en vinklad stigning, ungefär som ett flygplan propeller, som avser att dra luft genom en radiator för att kyla temperaturen på radiatorn vatten. Fläktar och nav finns i metall eller lätt plast konstruktion, med plast versioner är den mest populära.
Fläktkoppling

fläktkoppling par med fläkten och navaggregat, och är säkrad med muttrar eller bultar. Kopplingsbackarna par med fläkten att engagera det helt för konstant spinn eller att frigöra det helt eller delvis för att spara rotationsenergi. Den cylindriska kopplingen kroppen håller en trögflytande silikonolja, som är utformad för att röra sig fritt inuti kopplingen kroppen när den aktiveras av en intern ventil.
Termostatblandare Våren och ventilmekanism
< p> De fläktkoppling hus en temperaturkänslig fjäder som öppnar och stänger i enlighet med den spänning som anbringas vid fjädern. Fjädern har en cirkulär, coil-liknande konstruktion och är permanent fäst till insidan eller från undersidan av kopplingsstommen. En ventil sitter insida kopplingen, ansluten till en ände av den termostatiska våren. Ventilen öppnas och stängs, så att en viss mängd olja för att passera genom den, eller stänger en aning för att begränsa den mängd olja som rör sig. Addera remskivan och bälte

En rund trissa, oftast gjort av metall och räfflade för att passa en fläktrem, fäster kopplingen kroppen. En fläkt bälte, antingen serpentin eller V-spår, driver remskivan för att tillhandahålla den snurrande fläktens rotation och nav. Fläkten och bältet ger den primärenergi att vända aggregatet fläktnavet.
Kombinerat komponentoperationen

När motorrummet blir tillräckligt varm, expanderar värmen den termostatiska våren , vilket öppnar den inre ventilen. När ventilen öppnar, oljan strömmar genom det till kopplingen. Kopplingen griper fläktnavet att vända det. När fläkten kallnat motorn tillräckligt börjar termostatiska fjäder stänger, delvis frikoppla kopplingen från fläkten. Fläkten kommer att snurra på halvfart under kylning. När motorn har svalnat tillräckligt, kommer den termostatiska våren stänga helt, skära av flödet av olja. Detta frikopplar kopplingen från fläkten.
Fan Hub Assembly Fördelar

En fläkt navenhet har en unik egenskap i att det fungerar endast när det behövs. Fläkten kommer att snurra i full fart för att kyla en varm motor, och det kommer att minska sin hastighet när motorn börjar svalna. Som ett resultat blir överskott friktion elimineras, spara hästkrafter energi, vilket sparar bränsle. Fan hub församlingar stöd i kallt motorn varm-up genom att hålla fläkten statiska tills driftstemperaturen har nåtts. Fan navaggregat erbjuda mycket tystare drift, och vanligtvis inte vibrera som de äldre fasta fläktar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131867.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.