Vanliga TJ problem

Jeep Wrangler TJ producerades 1998-2006, då Chrysler ersatt den med Wrangler JK. En väl utformad bil, lider den ändå av ett antal kända problem och problem som dyker upp med tiden på grund av körsträcka och miljöförhållanden. Även om ingen av dessa är dödlig, skulle en TJ ägare vara klokt att hålla ett öga på vanliga problem innan de orsakar en uppdelning. Kylare och Kylning

Wranglers Jeep utrustade med metall radiatorer med plast end-tankar, inte en bra combo. Plasten end-tankar är fastklämda på metallen radiator, och därmed är en vanlig källa till läckage, eftersom de antingen svag i klämman, eller plast sprickor som det blir spröda med åldern. Ersättning med en all-metal radiator (med metall påsvetsad end-tanks) kommer att eliminera detta problem. Addera Exhaust

avgasgrenrör på TJ, särskilt den tidiga 97-99 modeller, är benägna att spricka. Eftersom TJ är utrustad med en 4,0 liters rak sexa, är avgasgrenröret mycket längre än på en traditionell V6. På 00-06 TJs orsakar vikt och värme av dubbla katalysatorer avgas läckage vid kollektorn mellan avgasgrenröret och stuprör.
Rust

Jeep Wranglers, liksom de flesta jeepar, kommer att drabbas av rost frågor, särskilt de som är utsatta för saltade vägar på vintern. Gemensamma områden är runt den främre vindrutan packning, gångjärn dörr, och brädorna. Dra upp mattan för att inspektera brädorna, och se till att ta en närmare titt på dörren trim och vindrutan på en TJ. Upptäcks tidigt, kan du sand, prime, och måla områden för att bromsa eller stoppa spridningen av rost.
Aftermarket uppgradering och utbyte

En stor fördel med Jeep Wrangler TJ är eftermarknaden tillgänglighet överlägsen hårdvara jämfört med fabrikens komponenter. Från alla metalldelar radiatorer, för rostfritt stål header och avgassystem, till ultra-tunga fjädringskomponenter, är det lätt att reparera och uppgradera någon svaghet i en TJ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.