Hur Refill frostskyddsmedel

Frostskydd, även känd som kylmedel, är avgörande för driften av ditt fordon. Motorer genererar höga nivåer av värme när man kör. Antifreeze hjälper till att absorbera denna värme för att förhindra överhettning och kostsamma skador på motorn. Vid kall väderlek, håller frostskyddsmedel vattnet i radiatorn fryser. Antifreeze säljs oftast som en 50/50 blandning av etylen-eller propylenglykol och vatten. Att upprätthålla rätt nivå av frostskyddsmedel kommer att bidra till din bil kommer att köras vid rätt temperatur. Istället för att ta bilen till en mekaniker att fylla på, kan du göra det själv och spara pengar. Saker du behöver
Funnel
Premixed frostskyddsmedel
ändamål trasa
Visa fler instruktioner
1 Kylmedel Reserve Container

Kontrollera att motorn är kall. Öppna huven på bilen och leta reda på kylvätska reserven behållaren. Det är oftast en plastbehållare ansluten till kylaren genom en slang.
2

Undersök nivån för frostskydd i kylmediet reserven behållaren. Det finns två linjer på behållaren som markerar "minimum" eller "max" nivåer. Om motorn är helt kall frostskyddsvätska ska vara över den lägsta linje. Om motorn är varm, bör frostskyddsmedel vara strax under max linjen. I båda fallen, om frostskyddsmedel under dessa nivåer kommer ytterligare frostskyddsmedel måste läggas.
3

Skruva av locket på kylarens reserven behållaren och sätt försiktigt in tratten i öppningen. Öppna frostskyddsmedel och långsamt hälla i tratten. Fyll till lämplig nivå.
4

Ta bort tratten och sätt på locket på behållaren. Torka bort eventuella droppar eller spill på motorn med en trasa. Stäng huven på bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131842.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.