Säkert bortskaffande av propylenglykol

Propylenglykol används som ett mindre miljömässigt toxiskt frostskyddsmedel. Det är inte ofarligt, det är bara mindre giftig än etylenglykol som används i de flesta frostskyddsmedel. Att hitta en säker slutförvaring metod för propylenglykol kan presentera en svår uppgift. Den bästa lösningen är att återanvända den, om möjligt. Om detta inte är möjligt, sedan hitta en anläggning som kommer att acceptera avfall och hantera dess bortskaffande eller återvinning. Felaktig avyttring av propylenglykol kommer att förorena grundvattnet, akviferer och orsaka problem i kommunala vatten anläggningar. Instruktioner
1

Kassera oanvänd propylenglykol genom att använda den i bilen eller hemma kylsystem, om möjligt. Detta är den säkraste metoden för bortskaffande eftersom det håller det borta från miljön och i ett slutet system. Om du inte kan använda den, ge den till vänner eller familj som kan ha användning för det.
2

Späd propylenglykol och häll ner i kloakerna. Om du bor på en septisk system, aldrig hälla propylenglykol ner ditt avlopp. Det kommer att skada bakterierna i ditt system och i marken. Det kommer att filtrera från dränering fältet i grundvattnet och grundvattnet blir en hälsorisk för djur och människor. Bara häll det i ett kommunalt avlopp efter ringer din avfallsanläggning vattenrening och fråga om du kan göra dig av en liten mängd på detta sätt. Vissa behandlingsanläggningar kan hantera små mängder propylenglykol, medan andra inte kan tolerera.
3

söka en bensinstation eller bildelar butik som kommer att acceptera glykol avfall propen för bortskaffande. Det är troligt att det kommer att finnas en liten avgift för dem att acceptera och ta hand om det ordentligt. De kommer förmodligen att skicka den till en återvinningsanläggning för att återvinna och upparbeta det till försäljning och användning av andra konsumenter.
4

Kontakta ditt lokala företag avfallshantering och ta reda på om de erbjuder ett hushåll farligt sajt avfall . Många större samhällen kör farligt avfallsanläggningar samling för att skydda den allmänna vattenförsörjningen. Många av dessa anläggningar är gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131817.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.