Hur man hittar en liten Vakuum Leak

Vakuum linjer som utvecklar små hål eller sprickor kan påverka driften genom att ändra det inre trycket som krävs för optimal prestanda. Vakuum linjer har vad som kallas en "negativ luftflöde", vilket innebär att luft sugs in i linje där en spricka eller ett hål uppstår, i stället för att blåsa luft utåt. Lyckligtvis tillåter detta inåt luftrörelser för användning av en enkel teknik som möjliggör visuell placering av även de mest svårfångade lilla vakuum läcka. Saker du behöver
flytande diskmedel tvål
Liten kan
liten pensel
Vatten källkodspaketet Gul trottoaren krita
Visa fler instruktioner
1

Place 4 eller 5 msk. diskmedel i botten av den lilla kan och fyll med en liter varmt vatten. Rör försiktigt burken fram och tillbaka medan du fyller att blanda tvål i vattnet ordentligt.
2

Doppa en liten pensel i tvålvatten och sedan applicera vätskan till slangen i allmänhet närhet till där du kan höra luft sugs in i ledningen. Applicera tvål vätskan kraftigt så hela slangen är belagd.
3

Starta fordonet eller maskinen och titta på slangen i den allmänna platsen varifrån ljudet av läckan hörs. Specifikt, titta efter en liten rund torr yta som bildas på slangen som utvecklar en liten skummande ring runt där luften kommer in i vakuum linje. Den snabba rörelsen av luft flyttar in i ledningen där läckan är belägen orsakar såpvatten för att bilda en torr fläck inringad av en sådan skummande ring.
4

Gnid gul trottoaren krita över toppen av hålet eller sprickan för enkel identifiering efter tvålvatten har avdunstat ur slangen. Reparera eller täcka hålet med en liten lapp av varm tjära, svart eltejp, eller företrädesvis en gummibana lapp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131808.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.