Auto Tune-Up Checklista

Underhålla ditt fordon ser till att det kommer att pågå längre, oavsett om du köpt det nya eller begagnade. Genomföra en grundläggande tune-up på ditt fordon var 30.000 miles. Fokus för en tune-up är att hålla din motor i gott skick och i trim. Byta grundläggande delar sparar du pengar över tiden, eftersom du kan förhindra en större, dyrare reparationer. Spark Plugs

Ändra ditt tändstift var 30.000 miles för att förhindra uppbyggnad i motorn. När du ändrar pluggar, ändrar trådarna om de visar tecken på korrosion eller slitage. En del människor föredrar att vänta till 100.000 miles för att ändra dem, i vilket fall du vill dra ut dem för att kontrollera dem. Leta efter något annat än en ljusbrun eller ljusbrun färg på kontakten. Om det är svart, våt eller gult kan du ha ett problem med motorn som behöver utredas ytterligare. Eftersom fördelarlocket och rotorn är
Fördelarlock och Rotor

plast, har de en tendens att åldras med tiden och få spruckna eller slitna. Byt ut din lock och rotor när du byter tändstift. Om du har en dålig lock och rotor eller tändstift, kan bilen vara ur funktion eller har andra problem börjar.
Filter

olja, luft och bränsle filtrera hålla bilen i trim och förlänga dess livslängd. Byt olja och filter oftare än var 30.000 miles. Tillverkarna rekommenderar mellan 3.000 och 6.000 miles. Luftfiltret är ansvarig för att fånga smuts och skräp innan den har en chans att komma till motorn. Helst kontrollera eller byt luftfiltret tidigare än dina tändstift, särskilt om du kör på grusvägar eller bor där damm är framträdande. Byta bränslefilter hindrar smuts från att komma in i motorn och förbättrar gas körsträcka.
Oxygen Sensor

En syresensor påverkar ett fordons utsläpp och är avgörande för att reglera bränsle , få bra gas körsträcka och minska skadliga gaser som släpps ut i atmosfären. Den största påverkan en dålig lambdasond har minskar livslängden på din katalysator, vilket kan leda till att motorn stannar och bygger upp inuti omvandlaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131793.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.