Hur förbereda en bil för Storage

Om av någon anledning, du lagrar din bil och det kommer inte att drivas i flera månader, flera saker du hjälpa till att minimera risken för att ha något potentiellt katastrofala hända, medan bilen är parkerad. Om du bara parkera bilen och lämna den, kan gasen går dåligt, kan fukt fastna och orsaka mögel i det inre och rost på utsidan - plus en myriad av andra potentiella problem kan uppstå. Saker du behöver
Detailing leveranser
Vacuum
Vätskor (olja, kylvätska, etc.) katalog Jack står
Visa fler instruktioner
1

Ändra vätska för att säkerställa att det finns mindre risk för skada uppstår på de interna komponenterna från smutsiga och förorenade vätskor. Byt olja eller har det ändrats genom din mekaniker. Likaså spola bromsvätska och installera ny bromsvätska. Tappa ur kylvätskan ur blocket och kylaren och sedan fylla kylsystemet med rätt typ av 50-50 kylvätska mix.
2

Förvara inte din bil när det är ont om bränsle. Bränslesystemet och tanken kommer att ha större chans att korrodera om metallytorna är torra i stället omfattas av bränsle. Om du kommer att lagra din bil för mer än ett par månader, tillsätt en additiv bränsle stabilitet till bensintanken för att förhindra att bränslet från att gå dåligt. Om bränslet går dåligt, kan det förorena och skada systemet vid uppstart.
3

Smörj gångjärnen. Använd ett smörjmedel eller litiumfett för att smörja gångjärn för dörrar, motorhuv och bålen. Detta kommer att förhindra korrosion från att komma in i gångjärnen, vilket kan ha en negativ inverkan på framtida väl fungerande.
4

Detalj hela bilen. Tvätta och vaxa utsidan för att ge färgen en skyddande yta. Torka utsidan helt så att det finns ingen chans av fukt leder till rost eller korrosion. Använd en stark stråle av komprimerad luft för att torka alla av hallarna och springor noggrant. Dammsug det inre och applicera vinyl dressing till plasten och delar vinyl att hindra dem från uttorkning och sprickbildning. Ta bort golvmattor, trunk matta och även reservdäcket och förvara dem separat för att undvika instängd fukt. Placera ett torkmedel i bilen för att hindra fukt från att samla.
5

Ta bort tändstiften och placera en liten mängd olja i cylindrarna för att smörja cylindern och cylinderväggarna. För att förhindra att dina däck från att utveckla platta fläckar från att sitta med vikten på bilen på dem, Palla upp fordonet och placera den på pallbockar för varaktigheten av lagringen. Ta bort batteriet och placera det på en rännil laddare för att hålla det fulladdat när det är dags att starta bilen igen.
6

Skydda utsidan. Förvara om möjligt bilen i ett klimat-kontrollerad garage, upprätthålla en torr atmosfär vid cirka 60-grader Fahrenheit. Om bilen lagras utanför, använd en skräddarsydd passform lock för att skydda den och hindra den från att oxidera i solen. Använd inte en presenning eller något liknande för att skydda den, eftersom detta kan repa lacken när den rör sig runt med vinden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131788.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.