Bränsleläckage i Ford Diesel Trucks

En bränsleläckage kan orsakas av lös inredning. Tillsatser i bränslet kan orsaka sälarna att gå dåligt i förtid. Power Stroke dieselmotor som driver tunga Ford pickup lastbilar, hade problem med bränsleläckage. De flesta av de läckor tenderar att inträffa runt bränslefiltret. Power Stroke Bakgrund

Power Stroke dieselmotorn har producerats för Ford tunga lastbilar pickup sedan 1994 års modell. Det är en av de val motorer för kunder som behöver en stark, hårt arbetande dieselmotor i en tung pickup. Den 7,3-liters motor producerades från 1994-2003 och 6,0-liters motorn har varit i produktion från 2003-present. En dubbel turbo version har varit i produktion sedan 2008. Motorn drivs av Ultra Low Sulfur Diesel (ULSD).
Flottörhuset

Läckande bränsle kan komma från bränslefiltret området. Bränslefiltret är inrymt i en kapsel. Kapseln är känd som en flottörhuset. Den 1998-2003 7.3 Power Stroke motor använder samma design flottörhuset. Bevis av ett bränsleläckage visar sig som bränsle beläggning framaxeln eller puddling i motorrummet.
Fuel dräneringsventil

bränsleavlopp ventilen kan källan till bränsleläckage. Bränslet avtappningsventil ligger på flottörhuset. Ventilen i sig kan inte vara fel, men o-ringar i ventilen kan gå dåligt. Avtappningsventilen har tre o-ringar i den. Ett bränsle dräneringsledning leder från den bakre delen av flottörhuset på övre delen av motorn och slutar under passagerarsidan cylindersidan. Avtappningsventilen ligger direkt över framaxeln. Sänktes från 5000 till
bränslekvalitetsdirektivet

De tidiga Power-taktsmotorer infördes efter de svavelhalter i diesel 500 ppm (delar per miljon) i 1993. Detta introducerade Ultra Low Sulfur Diesel Fuel till allmänheten. Dieselbränsle har aromatiska egenskaper, vilka material som orsakar de o-ringarna att svälla när de är i tjänst. Svullnaden av o-ringarna skapar en tätning i bränslesystemet. Den ULSD innehöll färre aromater och O-ringarna kommer inte svälla som följd. Resultatet är bränslesystem läckte bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131776.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.