1988 Ford Truck V8 motor Felsökning

Ford Motor Company presenterade sin första F-serien lastbil i konsumentens lineupen 1948. Sedan dess, har Ford lastbilar varit bland de mest sålda fordon i USA, med F-150 som sitt flaggskepp. För 1988 års modell, presenterade Ford flera blyfri och dieseldrivna V8-motorer, allt från 5.0L till 7.5L. Eftersom dessa lastbilar är nu uppenbarligen mycket äldre, kan problem lätt uppstå även om en strikt underhållsschema hålls. Felsökning dessa problem tidigt i deras existens kan så småningom spara tid och pengar. Saker du behöver
tandborste
bakpulver
Vatten pluggar
Spark och ledningar
Metric skiftnyckel som
Tändstift avdragare
Flathead skruvmejsel
Luftfilter

Visa fler instruktioner
1

Öppna din huva och lokalisera motorn batteriet i din 1988 Ford lastbil. Skruva båda bultarna som håller var och en av terminalerna på batteriet och flytta dessa Kablar långt borta från batteriet. Kontrollera batteriet hölje själv för några uppenbara tecken på sprickbildning eller fysiska skador. Om batteriet är skadad måste den tas bort helt och ersättas. Beroende på batteriets ålder, korrosivt material kan ha byggt upp på metall terminaler som kan minska effekten effektivitet i din lastbil. Skrubba bort något av detta smuts med bakpulver utspädd med vatten. En tandborste bör fungera fint för detta. Kontrollera den elektriska ledningar och kablar terminal för några tecken på nötning, och byt vid behov.
2

Lossa filtret röret hårdvara som håller denna del på plats med lastbilens spjällhuset. Dessa motorer var det första året som förgasare inte erbjöds, så byta luftfilter och anslutande delar är en bit av en annan process. Bänd insugningsröret från insugningsröret med en skruvmejsel, om det behövs. Annars bör denna del koppla bort lätt från spjällhuset. Ställ den här delen åt sidan och ta bort luftfiltret. Om luftfiltret är smutsigt eller skadat, kassera det gamla filtret och ersätt med en ny. Rensa ut allt skräp som täpper till intaget röret, eftersom detta kan allvarligt minska kraften i din lastbil. Återanslut insugningsröret till spjällhuset och säkra med infästning hårdvara.
3

Ta bort fördelarlocket på din lastbil för att få tillgång till distributören och bifogade elledningar under detta lock. Den negativa polen på batteriet bör fortfarande vara frånkopplad, stoppa alla elektriska flödet genom motorn. Kontrollera varje tändstift för några tecken på överhettning, väta, korrosion, eller någon annan form av fysisk skada. Märk elektriska ledningar för varje plugg innan du tar bort för att undvika förvirring. Ta del av gnistgapet och ta bort varje kontakt med ett tändstift avdragare.
4

Anslut minuspol på batteriet och håll på plats med den medföljande skruven. Starta motorn och låt den gå i ca 10 minuter. Med motorn fortfarande körs, skruva motorn oljestickan från sin plats nära centrum av motorblocket. Torka av olja från mätstickan och sätt i hållaren. Avlägsna mätstickan igen och kontrollera nivån och kvaliteten på motorolja. Om oljan är mörk, måste den ändras. Lägg mer olja till motorrummet om nivån är under den rekommenderade mängden, som syns på mätstickan själv.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131744.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.