Hur felsöker jag en Cummins B Motor?

Cummins B serie motorer är en grupp av moderna fyra-och sexcylindriga motorer. Medan mest finns i konsumentprodukter fordon såsom Dodge Ram är Cummins B-motorer också i bussar, marin, militära fordon och anläggningsmaskiner. Dessa dieselmotorer har stora cylinderlopp och stroke för maximal effekt och bränsleekonomi. Problem kan dock uppstå lätt i dessa motorer, precis som alla bil kraftverk. Det är viktigt att erkänna och felsöka dessa problem i ett tidigt skede, kan som snabba lösningar sparar tid och pengar. Saker du behöver
Byte luftfilter
Motorolja
Luftfilter
Skiftnyckel
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Tändstift avdragare
insug, avgas och cylinderlockspackningar
Visa fler instruktioner
1

kontrollera systemets luftintag för någon igensättning skräp eller trasiga filter. Lossa hårdvaran håller detta intag systemet till turbo med händerna och ta bort från motorn. Om filtret insidan är smutsig eller skadad på något sätt ersätta det med ett nytt. Uppgradera ditt luftfilter till en eftermarknad, återanvändbar varumärke ökar effekten och ger jämnare luftflöde till motorns insugningsrör.
2

Dra oljestickan ur skåran för att kontrollera viskositeten och nivåer av motorolja. Om oljan är svart och inte på något sätt genomskinliga, då det är gamla och behöver bytas. Om motorn oljan inte når den rekommenderade linje på mätstickan, då finns det inte tillräckligt med motorolja att korrekt smörja motorns delar. Lägg mer olja till motorns oljebad vid behov, eller helt ändra all olja om det behövs.
3

bort ventilkåpan för din motor med skiftnyckel för att komma till vipparmar nedan. Kontrollera varje av cylinderns vipparmar och bultarna som håller dessa delar på plats. Om skruvarna sitter löst, kommer vipparmarna fungerar inte korrekt. Dra åt alla bultar vipparm med nödvändig momentnyckel som behövs för att säkra.
4

Demontera insugningsröret, avgasgrenrör och topplock med skiftnyckel för att kontrollera packningarna under var och en av dessa delar . De packningar av dessa motordelar att förhindra läckage av kylvätska, utmattad gas och luft medan motorn är igång. Om någon av dessa packningar spricka, kan läckande allvarligt skada din motor. Ta bort de gamla packningarna från motsvarande del med händerna. Vissa packningar kommer inte lossnar lätt, så använd en platt skruvmejsel för att bända de gamla packningarna bort från de respektive delarna. Om de gamla packningarna lämnar några rester, skrapa bort det innan du installerar de nya packningarna. Applicera packningen tätningsmedel på nya packningar och placera dem över motorblocket. Använd din momentnyckel att dra åt skruvarna på topplocket, avgasgrenröret och insugningsröret till motorblocket. Konsultera din instruktionsbok för exakta vridmoment specifikationerna för varje del.
5

Ta varje lock tändstiftet på din Cummins dieselmotor med tändstift avdragare. Kontrollera dessa tändstift efter tecken på fukt, korrosion, rost, överhettning eller annan skada. Ta ut den elektriska ledningar och ta bort varje tändstift med nödvändig nyckel. Byt varje tändstift och tråd combo, om nödvändigt, för att säkerställa exakthet av motorns tändning. Ta bort fördelarlocket och kontrollera distributören och rotor för liknande skador. Koppla den elektriska ledningar och ta bort fördelaren om den är skadad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131683.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.